Életút


 Régi, hagyományait büszkén vállaló, konzervatív, katolikus, jászberényi családból származom. Orvos szülők gyermekeként láttam meg a napvilágot, Kecskeméten, 1962 nyarának közepén.
Életem első, máig meghatározó 18 évét Jászberényben töltöttem. Ott is érettségiztem – a családi hagyományoknak megfelelően – a Lehel Vezér Gimnáziumban. Sokat köszönhetek egykori tanáraimnak, akik egyformán erősítették bennem a természettudományok szeretetét és a társadalomtudományok iránti érdeklődést. Rajtuk kívül két embert kell megemlítenem, akiknek soha sem lehetek eléggé hálás. Az egyikőjük – egy már akkoriban is idős – ciszterci szerzetes-tanár, aki a jászberényi főplébánián szolgált azokban az időkben. A vele való hosszú beszélgetések alapvető élményeim közé tartoznak és szilárd alapot adtak a későbbiekre. A másik ember természetesen az édesapám, akinek életpéldája, iránymutatása, óvó szeretete, azóta is kísér és eligazít a legnehezebb helyzetekben. Korán elveszített édesanyám helyett, ő egyedül jelentette a családi tűzhely melegét ezekben az években.
Egyetemi tanulmányaim megkezdése egyúttal lakóhelyváltozást is jelentett. Debrecen és Hajdú-Bihar vált szűkebb hazámmá és így van ez azóta is. A Debreceni Orvostudományi Egyetemen, kiváló professzorok tanítványaként, 1987-ben szereztem orvosi diplomát. Első munkahelyem a Kenézy Gyula Kórház Üzemegészségügyi Osztálya volt, ennek keretében a Magyar Gördülőcsapágy Művek üzemorvosaként dolgoztam.
Első gyermekem születése után – őt még kettő követte, valamennyien lányok  – kerültem Vámospércsre körzeti orvosnak, 1988-ban. 1993 óta vállalkozóként végzem ezt a munkát és 1997-től a helybeli egészségügyi központ és a központi orvosi ügyelet vezető főorvosa vagyok. A lányaim időközben felnőttek, kettő közülük már egyetemi éveinek végén, a legkisebb egyetemi tanulmányainak közepén jár.
Az eltelt évek során háziorvostanból és üzemorvostanból szakorvosi vizsgát tettem és mivel érdeklődésem az egészségügy gazdasági vonatkozásai és az egészségpolitika irányába is fordult, egészségügyi szakmenedzseri diplomát szereztem egykori alma materemben. Több szakmai és tudományos társaság tagja vagyok és korábban éveken át dolgoztam a megyei orvosi kamara szakmai bizottságának tagjaként.
A Vámospércsen töltött, mára már több mint két és fél évtized során, egyre inkább vált második otthonommá a város, részese lettem lakói mindennapi életének, örömeinek és bánatának, megszerettem az ott élő, nyíltszívű, becsületes embereket. Ezzel párhuzamosan egyre erősebbé vált bennem a szándék, hogy orvosi munkámon túl tegyek valami mást is, valami többet, a vámospércsiekért, a hajdú-bihariakért és egész magyar nemzetünk valamennyi tagjáéért.
A közélet és a társadalmi kérdések, a politika iránti érdeklődés kora ifjúságomtól végigkísérte eddigi életemet, így napi „kötelező elfoglaltságom” mellett egyre többet és egyre közelebbről foglalkoztam ezzel a területtel.
Aktívan a rendszerváltás idején kapcsolódtam be a napi politika vérkeringésébe, amikor Antall József miniszterelnöksége idején az MDF tagja lettem – nagyrészt az ő személyiségének és tevékenységének hatására, és mert ez megegyezett az én világnézetemmel, belső meggyőződésemmel is. A későbbiekben az MDF-ben lezajlott közismert események következményeként már nem találtam a helyem ebben a pártban és – sok más egykori és mostani párttársamhoz hasonlóan – az események sodrása az antalli örökséget számomra a leghitelesebben képviselő párt, a FIDESZ házatájára vezetett és 2003-ban a beléptem FIDESZ-be.
A közéleti kérdések és a politika iránti érdeklődés és az azokkal való napi foglalkozás két szála ezen a ponton kapcsolódott egybe számomra, így 2006-ban, az önkormányzati választáson a FIDESZ színeiben elindulva bejutottam a vámospércsi képviselő-testületbe és a város alpolgármestere lettem. Emellett a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés Egészségügyi, Szociális, Munkaügyi és Kisebbségi Bizottságába is bekerültem. 2009. év nyarán, a tisztújítások alkalmával, a FIDESZ Országos Választmányának tagjai sorába választottak.
Mindezeken a helyeken végzett tevékenységem azonban inkább a jelen honlap többi menüpontja alá tartozik. Ha kíváncsi rá, Kedves Érdeklődő, kattintson tovább… 

<>

 

 

 

 

Tisztelettel köszöntöm honlapomon!Köszönöm, hogy kitüntet megtisztelő érdeklődésével. Őszintén remélem, hogy érdemes lesz bepillantania egy politizáló orvos mindennapjaiba és gondolataiba. Arra kérem, Ön is ossza meg velem véleményét és térjen vissza gyakran! Jó böngészést kívánok!

Érdekel a véleménye!

Ön örül a FIDESZ-KDNP kétharmados parlamenti többségének?

szavazok