Parlamenti választás 2014

2014. április 07.
Parlamenti választás 2014

GYŐZELEM!

Emlékszem, amikor Orbán Viktor miniszterelnök úr bemutatta a kormány tagjait 2010-ben, beleszagolt a levegőbe, majd így kezdte a sajtótájékoztatót: "Még a Nap is másképpen süt!"
Ha most kinézek az ablakon és beleszimatolok a levegőbe, ugyanazt a friss, tavaszi illatot érzem és a napfény ugyanúgy játszik a kert fái között, mint akkor.
Győztünk! A győzelem éjszakája még az ünneplésé volt, de mától ú
j feladatok és még több munka vár ránk, hogy Magyarország még szebb, még jobb, még élhetőbb hely legyen. Ezzel Hazánknak, a jövő nemzedékeknek és saját magunknak is egyaránt tartozunk.
Arra hívok és kérek minden jószándékú, igaz magyar embert, szegődjünk munkatársnak ebben a hatalmas munkában Orbán Viktor és következő kormánya mellé! Rám számíthat, Miniszterelnök Úr!

bővebben »

FEL, GYŐZELEMRE! - CSAK A FIDESZ!

2014. április 04.
FEL, GYŐZELEMRE! - CSAK A FIDESZ!

AZ ESÉLYT BE IS KELL VÁLTANI! MAGYARORSZÁG SZÁMÍT RÁNK!


A választást csak április 6-án lehet megnyerni. Csak akkor nyerhetjük meg, ha mindannyian elmegyünk szavazni, akik a FIDESZ-KDNP győzelmét szeretnék, és csak akkor nyerhetjük meg, ha mindkét szavazatunkat a FIDESZ-KDNP egyéni jelöltjére és a FIDESZ-KDNP listájára adjuk.

 

bővebben »

Parlamenti választás - 2014

2014. március 26.
Parlamenti választás - 2014

 

Az egység napja – a Választás ünnepe

 

A Választás, így nagybetűvel, mindig a demokrácia legnagyobb ünnepe. Ekkor minden, a hazájáért – és saját maga sorsának jobbításáért is – felelősen gondolkodó választópolgárnak lehetősége van szavazatával beleszólnia az ország – és benne a saját – sorsának alakításába. Minden választónak lehetősége van, hogy azt a politikai erőt támogassa, amely a meggyőződése szerint az ország előrehaladása, fejlődése szempontjából a legjobb módszereket, legjobb utakat kínálja. A Választók közössége által ezen a napon hozott döntés hosszú időre – de legalábbis négy évre – meghatározza mindannyiunk életét. Ezért négyévente a választás napja a legfontosabb napok egyike a naptárban. Legközelebb ez az ünnep 2014. április 6-án lesz.

Arra kérek mindenkit, vegyen részt ennek a napnak a megünneplésében, vagyis legyen ott az urnáknál és adja le szavazatát az „egység napján”! Én egészen biztosan ott leszek.


Szerintem Magyarország boldogulását és hosszú távú érdekeit elősegítő – és hozzáteszem, sikeres – politikát a FIDESZ-KDNP pártszövetség folytat. Ezért – nem titkolom – mind listás, mind egyéni választókerületi jelöltre leadható szavazatommal a FIDESZ-KDNP listáját és képviselőjelöltjét fogom támogatni. Erre a cselekedetre hívok fel mindenkit, aki előző és majd lentebb következő gondolataimmal egyetért! Szavazzunk a folytatásra! Tegyük ezt együtt, mindannyian, ne legyünk kényelmesek! Mert nem elég vezetni a néha csalóka közvélemény-kutatások elméleti eredménylistáit. Ez ugyanis hamis biztonságérzetbe ringathat. A választást kell megnyerni, méghozzá a gyakorlatban!

bővebben »

„A leendő kabinet az ország háromharmadát fogja képviselni”

2010. április 28.
„A leendő kabinet az ország háromharmadát fogja képviselni”

Orbán Viktort, a Fidesz-KDNP-szövetség miniszterelnök-jelöltjét fogja kormányfőnek jelölni Sólyom László köztársasági elnök az Országgyűlés alakuló ülésén. Az államfő Orbán Viktorral folytatott megbeszélést követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a választásokat egy sor fontos és szép esemény követi, és az összes ilyen esemény a demokrácia ünnepe. A Fidesz-KDNP-szövetség miniszterelnök-jelöltje elsőként a köztársasági elnöknek, mondott köszönetet, amiért magához kérette és felkérte a kormányalakítási tárgyalások megkezdésére. Orbán Viktor hangsúlyozta: a leendő kormány Magyarország háromharmadát fogja szolgálni munkájával.

bővebben »

Ez a győzelem Magyarországé!

2010. április 12.
Ez a győzelem Magyarországé!


Soha ennyien nem dolgoztak, nem szorítottak, nem imádkoztak ennyit a közös sikerért - fogalmazta meg köszönetét Orbán Viktor a választások éjszakáján a budapesti Vörösmarty téren a párt szimpatizánsai ezreinek jelenlétében, hozzátéve, "köszönöm a határon innen és túl élő nemzettársainknak", gratulálva a "történelmi eredményhez".

bővebben »

KÁRRÁT-MEDENCEI ÖKUMENIKUS EMLÉKÜNNEPÉLY MAROSVÁSÁRHELYEN

2010. április 11.
KÁRRÁT-MEDENCEI ÖKUMENIKUS EMLÉKÜNNEPÉLY MAROSVÁSÁRHELYEN

A húsz éve történt marosvásárhelyi pogromkísérletre emlékező, A Szeretet Márciusa elnevezésű kétnapos rendezvénysorozat záróeseményeként került sor a II. Kárpát-Medencei Ökumenikus Emlékünnepélyre 2010. március 20-án a Vártemplomban. A Kárpát-medencei magyar történelmi egyházak képviselői első ízben tavaly augusztusban gyűltek össze a szegedi Dómban, hogy felemeljék szavukat a felvidéki magyarok védelmében. Ez alkalommal a marosvásárhelyi Fekete Március áldozataira emlékeztek, és a krisztusi szeretet útját hirdetve előremutató módon a megbékélésért imádkoztak.

 

bővebben »

A szeretet márciusa

2010. április 11.
A szeretet márciusa

Közös Múlt, Közös Jövő - Otthon Európában címmel március 20-án nemzetközi konferenciát tartottak Marosvásárhelyen, melyre Dr. Suba László alpolgármester, a vámospércsi KDNP szervezet elnöke is meghívást kapott. A tudományos értekezésen részt vett - többek között - Tőkés László püspök, EP-képviselő, Smaranda Enache, a Pro Europa Liga társelnöke, Dr. Kincses Előd ügyvéd, Balog Zoltán a Magyar Országgyűlés Emberjogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottságának elnöke, Dr. Mikola István, volt egészségügyi miniszter.  A program annak a három napos megemlékezésnek a részét képezte, melyet a marosvásárhelyi Fekete Március 20. évfordulója alkalmából szerveztek. 

bővebben »

A történelmi egyházak szerepvállalása 1848-ban - Tudományos konferencia Szegeden

2010. április 11.
A történelmi egyházak szerepvállalása 1848-ban - Tudományos konferencia Szegeden

„A történelmi egyházak és az 1848/49-es forradalom” címmel konferenciát tartottak március 18-án a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán. A Nemzeti Fórum Egyesület Csongrád Megyei Szervezete és a KDNP Barankovics Izraelita Műhely által szervezett tudományos tanácskozáson - többek között - Dr. Mikola István országgyűlési képviselő, Dr. Bona Gábor egyetemi tanár, hadtörténész, Weisz Péter az Izraelita Műhely elnöke előadását hallhatták az érdeklődők. A konferencián, a Barankovics Műhely titkára, Dr. Suba László is jelen volt.

bővebben »

Mindenki változást akar

2010. március 13.
Mindenki változást akar

Orbán Viktor szerint ma jóformán mindenki egyet akar Magyarországon: változást. A Fidesz elnöke pártja pénteken nyilvánosságra hozott választási programjában azt írja, a munkát, az otthont, a családot, az egészséget és a rendet kell a középpontba helyezni. A politikus hangsúlyozza: a következő kabinetnek a nemzeti ügyek kormányának kell lennie.

bővebben »

Megerősítette a Fidesz szerződését a szövetségeseivel

2010. március 11.
Megerősítette a Fidesz szerződését a szövetségeseivel

Megerősítette a hét szövetségesével kötött szerződését a Fidesz az áprilisi országgyűlési választások előtt. Az aláírások után Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt mondta, ha megkapják a magyar választók támogatását, ez a szövetség képes lehet arra, hogy olyan célokat tűzzön ki az ország elé, amelyeket jó szívvel támogat Magyarország nagy többsége, és amelyek megvalósítása „alkalmassá tesz bennünket arra, hogy Magyarország nemzetközi tekintélyét is visszaszerezzük, és (…) Magyarország ismét tiszteletreméltó legyen a közép-európai térségben”. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP szövetség – kiegészülve a többi szervezettel – a magyar politikatörténet és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója.

bővebben »

Magyarországon az oktatástól kezdve a szociálpolitikáig minden változásért kiált - a KDNP III. országos konferenciája Budapesten

2010. március 01.
Magyarországon az oktatástól kezdve a szociálpolitikáig minden változásért kiált - a KDNP III. országos konferenciája Budapesten

„Nem az ember van a gazdaságért, hanem a gazdaság van az emberért” – mondta Semjén Zsolt a Kereszténydemokrata Néppárt III. országos konferenciáján. A párt elnöke hozzátette: „a kereszténydemokrata politika azért kiszámítható, mert a természet törvényein alapul, nem pedig szembe megy azokkal”. A tanácskozáson a KDNP vámospércsi szervezetét Dr. Suba László képviselte.

bővebben »

Választás 2010 – Most valóban itt van az idő!

2010. március 01.
Választás 2010 – Most valóban itt van az idő!

Beszélgetés Dr. Suba Lászlóval, Vámospércs alpolgármesterével, a közelgő parlamenti választások apropóján

bővebben »

Megidézett temesvári forradalom

2010. február 28.
Megidézett temesvári forradalom

Archív

 „Küzdelem és építés – Temesvár,1989 – Húsz éves a rendszerváltozás” címen, a romániai forradalom kitörésének évfordulóján rendeztek ünnepi fórumot Temesváron. A rendezvényen – ahová Dr. Suba László is meghívást kapott – előadást tartott Orbán Viktor, a FIDESZ elnöke is. A fórum után a temesvári operaházban megtartott díszelőadás kezdetén vehette át Tőkés László európai parlamenti képviselő a legmagasabb román állami kitüntetést, a Románia Csillaga Érdemrend lovagi fokozatát.

bővebben »

December 5-e évfordulóján - Megemlékezés a "lelki Trianonról" Nagyváradon

2010. február 27.
December 5-e évfordulóján - Megemlékezés a "lelki Trianonról" Nagyváradon

Archív

2009. december 5-én "Egy a nemzet" címmel rendezett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Tőkés László európai parlamenti képviselő irodája a szégyenletes emlékű 2004. december 5-ei népszavazás ötödik évfordulója alkalmából megemlékező találkozót. A rendezvényen és az azt követő szűkebb körű találkozón Tőkés László meghívására részt vett Dr. Suba László is. 

bővebben »

Megalakult a KDNP Vámospércsi Szervezete

2010. február 22.
Megalakult a KDNP Vámospércsi Szervezete

Vámospércsen is megalakult a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete, amelynek elnöke Dr. Suba László lett.

bővebben »

Igen a vizitdíj eltörlésére

2010. február 17.
Igen a vizitdíj eltörlésére

Archív
Echotv – Napi aktuális 2008. 02. 26.


Téma: Igen a vizitdíj eltörlésére
Vendég: Dr. Suba László háziorvos, Vámospércs Város alpolgármestere(Fidesz)

 

bővebben »

Népszavazás: nem maradhatunk tétlenek

2010. február 17.
Népszavazás: nem maradhatunk tétlenek

Archív

Beszélgetés dr. Suba László alpolgármesterrel, háziorvossal

 

Népszavazás előtt állunk, március 9-én fogunk az urnákhoz járulni, hogy a bennünket égetően érintő kérdésekben állást foglaljunk. A népszavazás főbb kérdéseiről dr. Suba László háziorvost, alpolgármestert kérdeztük.

 

bővebben »

Titkos paktumok zárt ajtók mögött

2010. február 17.
Titkos paktumok zárt ajtók mögött

Archív


-avagy, mit ígér Horváth Ágnes a polgármestereknek, házi orvosoknak-
Sajtótájékoztató
Helye: Debrecen, Fidesz Székház
Ideje:  2008.február 08. 11.óra

A sajtótájékoztatót tartja: Tasó László, országgyűlési képviselő és Dr. Suba László háziorvos, Vámospércs alpolgármestere

                                  

                                  

bővebben »

Nem engedünk a 48-ból!

2010. február 17.
Nem engedünk a 48-ból!

Archív

     Akik naponta rajta járunk, valamennyien tudjuk, hogy milyen katasztrofális állapotban van a Vámospércs központját átszelő 48-as főút, amelyen ráadásul hatalmas az átmenő forgalom, kamionok és külföldi személyautók ezrei veszélyeztetik naponta városunk lakóinak életét.

bővebben »

Újra városunkban járt az EBESZ

2010. február 17.
Újra városunkban járt az EBESZ

Archív

A kitörés lehetősége a szegénységből a szorgalmas tanulás lehet

Az idén már második alkalommal járt városunkban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet. A delegáció látogatásának célja, hogy felmérje a magyarországi roma kisebbség helyzetét.

bővebben »

Nemzeti összefogással - van kiút!

2010. február 17.
Nemzeti összefogással - van kiút!

Archív

A Barankovics István Konzervatív Izraelita Műhely és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közösen szervezett „Felekezeteken átívelő összefogás egy élhetőbb Magyarországért” című fórumának adott helyet 2009. október 16-án a megyeháza. A rendhagyó ülésen egyházi vezetők, politikusok és civilek tanácskoztak.

bővebben »

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) üzenete a választások elé

2010. február 17.
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) üzenete a választások elé

Civil radikalizmus párt radikalizmus helyett

bővebben »

Igen a vizitdíj eltörlésére

2010. február 17.

Igen a vizitdíj eltörlésére

Archív
Echotv – Napi aktuális 2008. 02. 26.


Téma: Igen a vizitdíj eltörlésére
Vendég: Dr. Suba László háziorvos, Vámospércs Város alpolgármestere(Fidesz)
 
 
Vizitdíj és kórházi napidíj mellett aláíró orvosok száma ma délutánig: 301, a 38000 orvos 0,8 %-a, a 6800 háziorvos 4.5 %-a. A háziorvosok rossz helyzete miatti elkeseredésüket megértem, de elfogadhatatlannak tartom etikai és más szempontból is az ilyen fellépést. Az orvos legfőbb szempontja nem a saját anyagi érdeke, hanem a betegének az érdeke kell, hogy legyen. Az olyan indoklás, hogy a beszedett pénz a praxis fejlesztésének lehetősége okán a beteg érdekét szolgálja jól hangzik ugyan, de valójában azért hamis, mert jelentős forrást nem von be a praxisba, a betegek túlnyomó részének pedig elfogadhatatlanul nagy terhet jelent a vizitdíj befizetése. Emiatt sokan inkább távol maradnak a rendelőktől.
 
A forgalomcsökkenés észlelhető, kb 15 % körüli. Azok maradnak távol leginkább, akik szegények, közülük igen sokan élnek mélyszegénységben. Közöttük, éppen rossz életkörülményeik, hátrányosabb helyzetük miatt halmozottabban fordulnak elő olyan súlyosabb betegségek, amelyek pedig indokolnák a gyógykezelést. Hamis az egészségügyi miniszter azon beállítása, hogy megfelelő kompenzációt kaptak ezek az emberek a havi 300 forint jövedelem-kiegészítéssel, mert ebben a körben ez is sokszor kenyérre kell, nem vizitdíjra. Egyébként pedig vérlázítóan kevés, ez a kiegészítés, mert a vizitdíjat egy betegség kapcsán sok esetben többször is ki kell fizetni. Háziorvosnál, szakrendelésen, majd a háziorvosnál újra, amikor visszamegy hozzá a beteg a szakrendelésről.
 
Nemegyszer megtörtént már velem, hogy rászoruló, mélyszegénységben élő emberek azzal fordultak hozzám, hogy: „Alpolgármester úr, legyen szíves nekem egy kis rendkívüli segélyt kiutalni, mert nem tudok beutazni a szakrendelésre.” Vagy: „Nem tudom a gyermekemnek felírt gyógyszert kiváltani.” Ilyenkor a legtöbb esetben az alpolgármester nem tud segíteni, hiszen a kormány legatyásította az önkormányzatokat is. Nincs erre a célra elegendő forrásunk. Sokszor nincs már lehetőség rendkívüli segély kiutalására. De a háziorvos benyúl a zsebébe és bizony odaadok néhány ezer forintot a sajátomból, hogy segíteni tudjak. Kollégákkal való beszélgetésekből tudom, hogy sok – akár egyébként baloldali gondolkodású –, de az orvosi esküjét komolyan vevő háziorvos kolléga is hasonlóképpen cselekszik.
 
A mélyszegénységben élő emberek – és ezeknek az embereknek a száma egyre emelkedik – ha esetleg az orvoshoz még elmennek is, akkor igen sokszor a felírt gyógyszereket már nem, vagy csak részben képesek kiváltani.
Mindezek miatt egészségi állapotuk romlani fog, a halálozás emelkedni fog. Így ennek a rendszernek a bevezetése, azzal együtt, ami még ránk vár az állítólagos egészségügyi reform kapcsán, felér egy burkolt népirtással. Ezt meg kell akadályoznunk!
 
Elfogadhatatlan, hogy a kormányzat a régi jól bevált „oszd meg és uralkodj” elvét alkalmazva, úgynevezett reformintézkedéseivel és hamis sikerpropagandájával szembeállítja egymással a betegeket és az orvosokat, a háziorvosokat a többi orvossal és a háziorvosokat is egymással. Összefogásra van szükség. Erre szólítok fel minden jóérzésű embert, pártállástól függetlenül. Egyébként a misztériumnak az ÁNTSZ által a rendelőkbe kiküldött anyaga szerintem nem tájékoztatás, hanem a kormány közpénzen való népszavazási ellenkampánya, ezért annak kihelyezését az önkormányzat intézményeiben és az önkormányzati alapfeladatokat végző egészségügyi szolgáltatóknál megtiltottam.
 
A népszavazás nem a háziorvosokról szól, hanem a magyar emberekről, akiket átvertek, akiknek tudatosan hazudtak a 2006-os választási kampányban, amikor nemcsak tagadták, hanem egyenesen kijelentették, hogy nem lesz vizitdíj, napidíj és tandíj. Nincs jobboldali tüdőgyulladás, vagy baloldali porckorongsérv. Betegség van, ami mindenkit érinthet. Közös érdeke mindenkinek, hogy megállítsuk a rombolást és károkozást az egészségügyben.
 
A vizitdíj és napidíj a járó és fekvő szakellátásban a teljesítményvolumen korlát és az ágyszámleépítések miatt elveszített finanszírozási összegnek kb 1%-át pótolta csak vissza, de a forgalomcsökkenés miatti finanszírozási veszteség nagyobb, mint a beszedett összeg, a szaldó így negatív összességében. (Rácz Jenő is elmondta)
 
A háziorvosoknál a vizitdíj bevezetése előtt csökkent a finanszírozás, a teljesítménypont forintértéke a 6 évvel korábbihoz képest 5 forinttal, és elvették az amortizációs támogatást. Itt határozottan cáfolom Veres János pénzügyminiszter hétfői nyilatkozatát. A pénzügyminiszter nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy nem vették el az amortizációs támogatást. De igen, elvették. Egyébként a tegnapi Napkeltében elhangzott pénzügyminiszteri nyilatkozatból látszik, hogy Veres Jánosnak fogalma sincs arról, amiről nyilatkozik. A miniszter úr azt találta mondani ugyanis, hogy a háziorvosi finanszírozás kizárólag csak a kártyapénz lenne. Ezzel szemben a valóság az, hogy ezen kívül lakosságszámhoz rendelt normatív finanszírozás jár a területi ellátási kötelezettség miatt és járt az amortizációs támogatás, illetve a minimum feltételek biztosításához szükséges eszközök megvásárlásához felvett hitelhez is járt törlesztési támogatás, amíg ezt a két utóbbit meg nem szüntették. Így összességében egy átlagos praxis legalább 60-70 ezer forinttal jutott kevesebb finanszírozáshoz, mint korábban. Ennek a visszapótlása csaknem felerészben el is viszi a beszedett vizitdíjat, és egyébként a beszedett összeg az egyéb bevételekkel együtt még az adóalapba is beszámít, adózni kell utána, tehát összességében, jelentősnek nevezhető többletbevétel a vizitdíjból a háziorvosoknál sem keletkezik.
 
Illő tisztelettel, de a leghatározottabban cáfolnom kell Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr azon kijelentését, hogy a háziorvosok a vizitdíj megtartására fognak szavazni. Én úgy látom, éppen ellenkezőleg fog történni. A vizitdíj eltörlésével kieső összeget a háziorvosi rendszer működtethetősége miatt vissza kell pótolni. De azért is meg kell ezt tenni, mert az érvényes rendelet szerint az orvosok egészségbiztosítási alapból származó bevételének számít a vizitdíj, ezért is büntetik azt, aki nem szedi be. Vagyis az e-alapból származó kieső bevételt az e-alapból pótolni kell. Az az indoklás, hogy azért nem pótolják ezt vissza, mert az Alkotmánybíróság szerint nem költségvetési kérdés, ha lehet róla népszavazást tartani, az egy durva csúsztatás és az Alkotmánybíróság döntésének a kiforgatása, mert a feltett kérdés értelmében – érvényes és eredményes népszavazás esetén – csak január 1-től kell megszüntetni a vizitdíjat, napidíjat, tandíjat, tehát a 2008-as költségvetést nem érinti, 2009-es költségvetés meg még nincs.
 
Az embereknek pedig ez az akár külön betegadónak is felfogható sarc elfogadhatatlan. Ráadásul úgy hírlik, hogy ha nem törli el a népszavazás a vizitdíjat, akkor jelentősen megemelik majd. A híradások 1000 forintról beszélnek. A kormány tagad, tehát szerintem biztosra vehető, hogy be fogják vezetni. Mindig így történt eddig. Előbb letagadták, utána megcsinálták. Szerintem nem nagyon van már olyan ember az országban, aki elhiszi, amit mondanak.
 
Egyébként az emberek a járulékaikban egyszer már megfizették az egészségügyi ellátásuk költségeit, a vizitdíj és a kórházi napidíj befizetésével kétszer fizetünk ugyanazért. Olyan ez, mintha például az önkormányzatnál az ügyintézésre érkezőktől még belépődíjat is szednénk a városháza kapujában.
 
Meggyőződésem, hogy az embereket és így az országot is a jelenlegi helyzetből csak a munka emelheti ki. Ehhez az emberek részéről két dolog feltétlenül kell: egészség és tudás. A tandíj, vizit díj, kórházi napidíj rendszere pont ezt a kettőt támadja. Pedig csak a testében lelkében egészséges és szellemében kiművelt nemzet lehet képes felülemelkedni majd a gondokon és kiemelkedni a jelenlegi szociális válságból. Mert az ember nem pusztán test, hanem lélek is. A gyógyítás nem csak biológiai, fizikai, hanem spirituális tevékenység is. Ebből a szempontból a vizitdíj kapcsán indokolatlan orvoshoz fordulásról beszélni több mint cinizmus. A betegnek igenis fontos az a problémája, amivel az orvoshoz fordul, akkor is, ha esetleg orvos-szakmai szempontból nincs mögötte komoly testi betegség. A gyógyító szó nagyon sokszor legalább ugyanolyan fontos, mint egy beavatkozás, vagy gyógyszer. Ezért különösen káros és felháborító az a szemlélet, ami az embert pusztán biológiai lénynek tekinti és amiről jól tanúskodik Horváth Ágnes miniszter asszony egy kijelentése, ami emlékeim szerint úgy szólt, hogy: be kellene fejezni az „intellektuális sámánkodást”.
 
Mindezek miatt egységre szólítom fel a magyar embereket. Menjünk el mindannyian a népszavazás napján a szavazófülkékbe! Közösen parancsoljunk megálljt a kormányzat ámokfutásának!