Parlamenti választás 2014

2014. április 07.
Parlamenti választás 2014

GYŐZELEM!

Emlékszem, amikor Orbán Viktor miniszterelnök úr bemutatta a kormány tagjait 2010-ben, beleszagolt a levegőbe, majd így kezdte a sajtótájékoztatót: "Még a Nap is másképpen süt!"
Ha most kinézek az ablakon és beleszimatolok a levegőbe, ugyanazt a friss, tavaszi illatot érzem és a napfény ugyanúgy játszik a kert fái között, mint akkor.
Győztünk! A győzelem éjszakája még az ünneplésé volt, de mától ú
j feladatok és még több munka vár ránk, hogy Magyarország még szebb, még jobb, még élhetőbb hely legyen. Ezzel Hazánknak, a jövő nemzedékeknek és saját magunknak is egyaránt tartozunk.
Arra hívok és kérek minden jószándékú, igaz magyar embert, szegődjünk munkatársnak ebben a hatalmas munkában Orbán Viktor és következő kormánya mellé! Rám számíthat, Miniszterelnök Úr!

bővebben »

FEL, GYŐZELEMRE! - CSAK A FIDESZ!

2014. április 04.
FEL, GYŐZELEMRE! - CSAK A FIDESZ!

AZ ESÉLYT BE IS KELL VÁLTANI! MAGYARORSZÁG SZÁMÍT RÁNK!


A választást csak április 6-án lehet megnyerni. Csak akkor nyerhetjük meg, ha mindannyian elmegyünk szavazni, akik a FIDESZ-KDNP győzelmét szeretnék, és csak akkor nyerhetjük meg, ha mindkét szavazatunkat a FIDESZ-KDNP egyéni jelöltjére és a FIDESZ-KDNP listájára adjuk.

 

bővebben »

Parlamenti választás - 2014

2014. március 26.
Parlamenti választás - 2014

 

Az egység napja – a Választás ünnepe

 

A Választás, így nagybetűvel, mindig a demokrácia legnagyobb ünnepe. Ekkor minden, a hazájáért – és saját maga sorsának jobbításáért is – felelősen gondolkodó választópolgárnak lehetősége van szavazatával beleszólnia az ország – és benne a saját – sorsának alakításába. Minden választónak lehetősége van, hogy azt a politikai erőt támogassa, amely a meggyőződése szerint az ország előrehaladása, fejlődése szempontjából a legjobb módszereket, legjobb utakat kínálja. A Választók közössége által ezen a napon hozott döntés hosszú időre – de legalábbis négy évre – meghatározza mindannyiunk életét. Ezért négyévente a választás napja a legfontosabb napok egyike a naptárban. Legközelebb ez az ünnep 2014. április 6-án lesz.

Arra kérek mindenkit, vegyen részt ennek a napnak a megünneplésében, vagyis legyen ott az urnáknál és adja le szavazatát az „egység napján”! Én egészen biztosan ott leszek.


Szerintem Magyarország boldogulását és hosszú távú érdekeit elősegítő – és hozzáteszem, sikeres – politikát a FIDESZ-KDNP pártszövetség folytat. Ezért – nem titkolom – mind listás, mind egyéni választókerületi jelöltre leadható szavazatommal a FIDESZ-KDNP listáját és képviselőjelöltjét fogom támogatni. Erre a cselekedetre hívok fel mindenkit, aki előző és majd lentebb következő gondolataimmal egyetért! Szavazzunk a folytatásra! Tegyük ezt együtt, mindannyian, ne legyünk kényelmesek! Mert nem elég vezetni a néha csalóka közvélemény-kutatások elméleti eredménylistáit. Ez ugyanis hamis biztonságérzetbe ringathat. A választást kell megnyerni, méghozzá a gyakorlatban!

bővebben »

„A leendő kabinet az ország háromharmadát fogja képviselni”

2010. április 28.
„A leendő kabinet az ország háromharmadát fogja képviselni”

Orbán Viktort, a Fidesz-KDNP-szövetség miniszterelnök-jelöltjét fogja kormányfőnek jelölni Sólyom László köztársasági elnök az Országgyűlés alakuló ülésén. Az államfő Orbán Viktorral folytatott megbeszélést követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a választásokat egy sor fontos és szép esemény követi, és az összes ilyen esemény a demokrácia ünnepe. A Fidesz-KDNP-szövetség miniszterelnök-jelöltje elsőként a köztársasági elnöknek, mondott köszönetet, amiért magához kérette és felkérte a kormányalakítási tárgyalások megkezdésére. Orbán Viktor hangsúlyozta: a leendő kormány Magyarország háromharmadát fogja szolgálni munkájával.

bővebben »

Ez a győzelem Magyarországé!

2010. április 12.
Ez a győzelem Magyarországé!


Soha ennyien nem dolgoztak, nem szorítottak, nem imádkoztak ennyit a közös sikerért - fogalmazta meg köszönetét Orbán Viktor a választások éjszakáján a budapesti Vörösmarty téren a párt szimpatizánsai ezreinek jelenlétében, hozzátéve, "köszönöm a határon innen és túl élő nemzettársainknak", gratulálva a "történelmi eredményhez".

bővebben »

KÁRRÁT-MEDENCEI ÖKUMENIKUS EMLÉKÜNNEPÉLY MAROSVÁSÁRHELYEN

2010. április 11.
KÁRRÁT-MEDENCEI ÖKUMENIKUS EMLÉKÜNNEPÉLY MAROSVÁSÁRHELYEN

A húsz éve történt marosvásárhelyi pogromkísérletre emlékező, A Szeretet Márciusa elnevezésű kétnapos rendezvénysorozat záróeseményeként került sor a II. Kárpát-Medencei Ökumenikus Emlékünnepélyre 2010. március 20-án a Vártemplomban. A Kárpát-medencei magyar történelmi egyházak képviselői első ízben tavaly augusztusban gyűltek össze a szegedi Dómban, hogy felemeljék szavukat a felvidéki magyarok védelmében. Ez alkalommal a marosvásárhelyi Fekete Március áldozataira emlékeztek, és a krisztusi szeretet útját hirdetve előremutató módon a megbékélésért imádkoztak.

 

bővebben »

A szeretet márciusa

2010. április 11.
A szeretet márciusa

Közös Múlt, Közös Jövő - Otthon Európában címmel március 20-án nemzetközi konferenciát tartottak Marosvásárhelyen, melyre Dr. Suba László alpolgármester, a vámospércsi KDNP szervezet elnöke is meghívást kapott. A tudományos értekezésen részt vett - többek között - Tőkés László püspök, EP-képviselő, Smaranda Enache, a Pro Europa Liga társelnöke, Dr. Kincses Előd ügyvéd, Balog Zoltán a Magyar Országgyűlés Emberjogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottságának elnöke, Dr. Mikola István, volt egészségügyi miniszter.  A program annak a három napos megemlékezésnek a részét képezte, melyet a marosvásárhelyi Fekete Március 20. évfordulója alkalmából szerveztek. 

bővebben »

A történelmi egyházak szerepvállalása 1848-ban - Tudományos konferencia Szegeden

2010. április 11.
A történelmi egyházak szerepvállalása 1848-ban - Tudományos konferencia Szegeden

„A történelmi egyházak és az 1848/49-es forradalom” címmel konferenciát tartottak március 18-án a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán. A Nemzeti Fórum Egyesület Csongrád Megyei Szervezete és a KDNP Barankovics Izraelita Műhely által szervezett tudományos tanácskozáson - többek között - Dr. Mikola István országgyűlési képviselő, Dr. Bona Gábor egyetemi tanár, hadtörténész, Weisz Péter az Izraelita Műhely elnöke előadását hallhatták az érdeklődők. A konferencián, a Barankovics Műhely titkára, Dr. Suba László is jelen volt.

bővebben »

Mindenki változást akar

2010. március 13.
Mindenki változást akar

Orbán Viktor szerint ma jóformán mindenki egyet akar Magyarországon: változást. A Fidesz elnöke pártja pénteken nyilvánosságra hozott választási programjában azt írja, a munkát, az otthont, a családot, az egészséget és a rendet kell a középpontba helyezni. A politikus hangsúlyozza: a következő kabinetnek a nemzeti ügyek kormányának kell lennie.

bővebben »

Megerősítette a Fidesz szerződését a szövetségeseivel

2010. március 11.
Megerősítette a Fidesz szerződését a szövetségeseivel

Megerősítette a hét szövetségesével kötött szerződését a Fidesz az áprilisi országgyűlési választások előtt. Az aláírások után Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt mondta, ha megkapják a magyar választók támogatását, ez a szövetség képes lehet arra, hogy olyan célokat tűzzön ki az ország elé, amelyeket jó szívvel támogat Magyarország nagy többsége, és amelyek megvalósítása „alkalmassá tesz bennünket arra, hogy Magyarország nemzetközi tekintélyét is visszaszerezzük, és (…) Magyarország ismét tiszteletreméltó legyen a közép-európai térségben”. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP szövetség – kiegészülve a többi szervezettel – a magyar politikatörténet és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója.

bővebben »

Magyarországon az oktatástól kezdve a szociálpolitikáig minden változásért kiált - a KDNP III. országos konferenciája Budapesten

2010. március 01.
Magyarországon az oktatástól kezdve a szociálpolitikáig minden változásért kiált - a KDNP III. országos konferenciája Budapesten

„Nem az ember van a gazdaságért, hanem a gazdaság van az emberért” – mondta Semjén Zsolt a Kereszténydemokrata Néppárt III. országos konferenciáján. A párt elnöke hozzátette: „a kereszténydemokrata politika azért kiszámítható, mert a természet törvényein alapul, nem pedig szembe megy azokkal”. A tanácskozáson a KDNP vámospércsi szervezetét Dr. Suba László képviselte.

bővebben »

Választás 2010 – Most valóban itt van az idő!

2010. március 01.
Választás 2010 – Most valóban itt van az idő!

Beszélgetés Dr. Suba Lászlóval, Vámospércs alpolgármesterével, a közelgő parlamenti választások apropóján

bővebben »

Megidézett temesvári forradalom

2010. február 28.
Megidézett temesvári forradalom

Archív

 „Küzdelem és építés – Temesvár,1989 – Húsz éves a rendszerváltozás” címen, a romániai forradalom kitörésének évfordulóján rendeztek ünnepi fórumot Temesváron. A rendezvényen – ahová Dr. Suba László is meghívást kapott – előadást tartott Orbán Viktor, a FIDESZ elnöke is. A fórum után a temesvári operaházban megtartott díszelőadás kezdetén vehette át Tőkés László európai parlamenti képviselő a legmagasabb román állami kitüntetést, a Románia Csillaga Érdemrend lovagi fokozatát.

bővebben »

December 5-e évfordulóján - Megemlékezés a "lelki Trianonról" Nagyváradon

2010. február 27.
December 5-e évfordulóján - Megemlékezés a "lelki Trianonról" Nagyváradon

Archív

2009. december 5-én "Egy a nemzet" címmel rendezett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Tőkés László európai parlamenti képviselő irodája a szégyenletes emlékű 2004. december 5-ei népszavazás ötödik évfordulója alkalmából megemlékező találkozót. A rendezvényen és az azt követő szűkebb körű találkozón Tőkés László meghívására részt vett Dr. Suba László is. 

bővebben »

Megalakult a KDNP Vámospércsi Szervezete

2010. február 22.
Megalakult a KDNP Vámospércsi Szervezete

Vámospércsen is megalakult a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete, amelynek elnöke Dr. Suba László lett.

bővebben »

Igen a vizitdíj eltörlésére

2010. február 17.
Igen a vizitdíj eltörlésére

Archív
Echotv – Napi aktuális 2008. 02. 26.


Téma: Igen a vizitdíj eltörlésére
Vendég: Dr. Suba László háziorvos, Vámospércs Város alpolgármestere(Fidesz)

 

bővebben »

Népszavazás: nem maradhatunk tétlenek

2010. február 17.
Népszavazás: nem maradhatunk tétlenek

Archív

Beszélgetés dr. Suba László alpolgármesterrel, háziorvossal

 

Népszavazás előtt állunk, március 9-én fogunk az urnákhoz járulni, hogy a bennünket égetően érintő kérdésekben állást foglaljunk. A népszavazás főbb kérdéseiről dr. Suba László háziorvost, alpolgármestert kérdeztük.

 

bővebben »

Titkos paktumok zárt ajtók mögött

2010. február 17.
Titkos paktumok zárt ajtók mögött

Archív


-avagy, mit ígér Horváth Ágnes a polgármestereknek, házi orvosoknak-
Sajtótájékoztató
Helye: Debrecen, Fidesz Székház
Ideje:  2008.február 08. 11.óra

A sajtótájékoztatót tartja: Tasó László, országgyűlési képviselő és Dr. Suba László háziorvos, Vámospércs alpolgármestere

                                  

                                  

bővebben »

Nem engedünk a 48-ból!

2010. február 17.
Nem engedünk a 48-ból!

Archív

     Akik naponta rajta járunk, valamennyien tudjuk, hogy milyen katasztrofális állapotban van a Vámospércs központját átszelő 48-as főút, amelyen ráadásul hatalmas az átmenő forgalom, kamionok és külföldi személyautók ezrei veszélyeztetik naponta városunk lakóinak életét.

bővebben »

Újra városunkban járt az EBESZ

2010. február 17.
Újra városunkban járt az EBESZ

Archív

A kitörés lehetősége a szegénységből a szorgalmas tanulás lehet

Az idén már második alkalommal járt városunkban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet. A delegáció látogatásának célja, hogy felmérje a magyarországi roma kisebbség helyzetét.

bővebben »

Nemzeti összefogással - van kiút!

2010. február 17.
Nemzeti összefogással - van kiút!

Archív

A Barankovics István Konzervatív Izraelita Műhely és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közösen szervezett „Felekezeteken átívelő összefogás egy élhetőbb Magyarországért” című fórumának adott helyet 2009. október 16-án a megyeháza. A rendhagyó ülésen egyházi vezetők, politikusok és civilek tanácskoztak.

bővebben »

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) üzenete a választások elé

2010. február 17.
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) üzenete a választások elé

Civil radikalizmus párt radikalizmus helyett

bővebben »

Nemzeti összefogással - van kiút!

2010. február 17.

Nemzeti összefogással - van kiút!

Archív

Nemzeti összefogással - van kiút

A Barankovics István Konzervatív Izraelita Műhely és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közösen szervezett „Felekezeteken átívelő összefogás egy élhetőbb Magyarországért” című fórumának adott helyet 2009. október 16-án a megyeháza. A rendhagyó ülésen egyházi vezetők, politikusok és civilek tanácskoztak.

Érd, Nyíradony, Nagyvárad és Budapest után – immár ötödik alkalommal – Debrecenben rendezték meg a „Van kiút” elnevezésű konferenciasorozat következő állomását. A tanácskozás résztvevői arról beszélgettek: van-e megoldás abból a lelki és morális válságból, amely jellemzi a mai magyar társadalmat. A kiutat – szerintük – az önismeret, az Istennel való kapcsolat rendezése jelentheti. Kijelentették: zsidó és keresztény összefogással kivezethető az ország a válságos helyzetből.
A példamutatás szándékával – a szervező Izraelita Műhely római katolikus alapítótagja, Vámospércs alpolgármestere – Dr. Suba László e rangos fórumon jelentette be, hogy együttműködést kötnek a Keresztény Értelmiségiek Szövetségével. Mint mondta, ezzel is szeretnének eleget tenni az egyik legfontosabb isteni parancsnak: szeresd felebarátodat.
A rendezvény fővédnöke Orbán Viktor volt, aki – egyéb elfoglaltságai miatt – nem tudott személyesen részt venni a konferencián és levélben köszöntötte a tanácskozáson egybegyűlteket. Arról írt, hogy az ember Isten után csak magára számíthat. „Segíts magadon, az Isten is megsegít” fogalmazta, majd kifejtette, van még tartalék erőnk, erkölcsi energia, amely kihozhatja Magyarországot a válságból és ez a tartalék a felekezeteken átívelő összefogás, a hit ereje. Fontosnak tartja, hogy a vallásos emberek tevékeny részt vállaljanak a közéletben együtt gondolkodva nemzetünk jövőjéről.
Elsőként Rácz Róbert, a megyei közgyűlés elnöke 570 ezer hajdú-bihari polgár nevében köszöntötte a megjelenteket. Leszögezte: „mindennapjainkat az egyéni érdekek vezérlik a közös fellépés helyett, majd hozzátette: „a magyar politika becsületét manapság már csak az önkormányzatokban lelhetjük fel.”
Kósa Lajos Debrecen polgármestere szerint nagyon mély gazdasági, lelki, morális válság van az országban. S mint fogalmazott: „nemcsak arról van szó, hogy a regnáló kormány rossz gazdaságpolitikája gödörbe sodorta hazánkat.   A Kádár-korszak cinkossága, diktatúrája sajnos Kádár nélkül is tovább él – piacgazdaság, demokrácia szósszal leöntve.”  Úgy véli: „Olyan válaszút elé érkeztünk, amikor világossá válik mindenki számára, hogy egy lelkiség és erkölcs és morál nélküli társadalom halálra van ítélve.”
A Barankovics Izraelita Műhely elnöke Weisz Péter a nemzeti összefogás fontosságát hangsúlyozta. Lehet-e béke zsidók és keresztények között? – tette fel a kérdést Weisz Péter, majd válaszként kijelentette: ez nem illúzió, csak hinni kell az összefogás erejében, s közösen hirdetni a pluralizmust.

Osztie Zoltán a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) elnöke azt kérte: ne toleráljuk, hanem szeressük egymást, hiszen csak a szeretet képes arra, hogy egy szebb jövőt teremtsen! A szeretetben kimondjuk: jó hogy vagy, ez a másikat létében megerősítő odaállást jelent. A szövetség keresésének teológiai alapja van, ami független a mi elutasításunktól, vagy elfogadásunktól. És ez az objektív történelmi valóság maga az Isten, akinek felelősséggel tartozunk egymásért. „Jó, hogy vagytok magyar zsidó testvéreim” – mondta a KÉSZ elnöke.
Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija fontosnak nevezte, hogy „ne vesszünk el sérelmeinkben”, s mint mondta: „ha jövőt akarunk építeni, egymás felé kell fordulni úgy, hogy a jövő felé tekintünk”.
Részt vett a rendezvényen Tőkés László református püspök, európai parlamenti képviselő is, aki azt mondta: „A társadalom, a gazdaság, a természet és az egészség kizsákmányolása helyett az építés, a gyógyítás, az együttműködés, a szeretet kultúráját kell meghonosítanunk, a toleranciánál valóban többről van szó. Ha nem szeretjük egymást, hazánkat, akkor üres beszéd a válságból való kilábalásról szólnunk.” Kiemelte: „a válságkezelés nemcsak egy élhetőbb Magyarországért, hanem a nemzet felemelkedéséért folyik. A 10 parancsolat helyettesíthető a szeretet kettős parancsával. Ha eladósodott az ország, a szeretet terén, erkölcsileg is eladósodtunk a vétkeink által.”
Tasó László országgyűlési képviselő, Nyíradony polgármestere szerint új szerződésre van szükség az állam és a polgárok között. Az összefogás még nem működik Magyarországon, az őszinteség még hátra van. Nehéz elhinni, hogy vannak még hiteles emberek az országban, pedig vannak, csak megerősítésre várnak. Ebben kérte az egyházak segítségét.
Elfogadta szervezők meghívását Mikola István is, aki szerint „a szolidaritás gyengítése figyelhető meg az élet minden területén”. Példaként hozta fel azt, hogy tömegek nem fizetnek adót, mások viszont milliókat tesznek el, ilyen-olyan címen. A felelősséget kell elmélyíteni a társadalomban, különben nagy baj lesz – emelte ki. A parlament egészségügyi bizottsága alelnökének meggyőződése: „A mostani bezárkózás, depresszió helyett katarzisra, újjászületésre van szükség a kiút megtalálásához.”
Mészáros Kálmán, a baptista egyház elnöke szerint a válságnak nem kell így maradnia: meg kell találni azt az embert, aki előre lát és képes cselekedni. Látni, szólni, tenni – adott útmutatást a lelkész.
Szeverényi János evangélikus misszió igazgató kifejtette, az átoknak meg kell törnie, és az fogja megtörni, aki nagyobb az átoknál, és ez a Mindenható, aki mindnyájunknak atyja. Van, ami az embernek lehetetlen, de az Istennek lehetséges. Ma már a megtérést, a megújulást nem úszhatjuk meg, ezek a kérdések már hagyományos módszerekkel, politikával nem oldhatók meg.
Derencsényi István református püspökhelyettes tömören, átfogóan világosan jellemezte helyzetünket, amelyben világosan látszik az országunkban uralkodó egzisztenciális nyomorban, a napi megélhetési gondokkal küszködő, az ország eladósodását szenvedő nagyobb társadalmi réteggel szemben egy hihetetlen módon meggazdagodó korrupt társadalmi réteggel áll. Zsákutcában vagyunk, amiben az a jó, hogy rákényszerít bennünket a visszafordulásra, majd utalt az egyházak felelősségére, amelyeknek hallatni kell a hangjukat, hogy közös fellépésük megnövelje véleménynyilvánításuk társadalmi rangját.
A konferencián Bosák Nándor debrecen-nyíregyházi püspök azt válaszolta a feltett kérdésre, hogy van kiút, nem reménytelen a helyzet. Amikor az ember megoldást keres, vágyakozik, azt feltételezi, hogy vágyakozásának tárgya létezik. A „van”, hitünket, a keresés bátorságát erősíti. A „kiút” a megoldásnak, egy útnak, egy folyamatnak az eredménye. A keresztény hitvallás utolsó mondata: „hiszem az örökéletet” gondolat kifejti, a világ nem önmagába zárt világ, hanem Isten műve, és ez adja meg a célt. Amikor útmutatást fogalmazunk meg, abban benne kell lenni, hogy annak értelme túlmutat a jelen helyzetünkön, amelyről számadást kell adnunk.
Papp Lajos szívsebész professzor szerint a kiút a hátraarc! Vissza kell térnünk Istenhez, egymáshoz, a hazához, a nemzethez.
Jókai Anna Kossuth-díjas író a kiútról elmondta: az nem jelenti a Kánaán eljövetelét, hanem az Istenhez való közeledést, az élhetőbb Magyarország érdekében. – Ahol a szívetek van, ott a kincsetek. Van kiút, az erkölcsi, a szellemi erőnk, amivel rendelkezünk, ám helyettünk nem teszi meg senki az utat. Jóllehet, Isten malmai lassan őrölnek, de most arra kérem a Teremtőt, gyorsítsa meg ezt az őrlést! – fogalmazott zárszónak is illően Jókai Anna.
A konferencia moderátora Nagy Imre, a Magyar Televízió szerkesztője volt.