Parlamenti választás 2014

2014. április 07.
Parlamenti választás 2014

GYŐZELEM!

Emlékszem, amikor Orbán Viktor miniszterelnök úr bemutatta a kormány tagjait 2010-ben, beleszagolt a levegőbe, majd így kezdte a sajtótájékoztatót: "Még a Nap is másképpen süt!"
Ha most kinézek az ablakon és beleszimatolok a levegőbe, ugyanazt a friss, tavaszi illatot érzem és a napfény ugyanúgy játszik a kert fái között, mint akkor.
Győztünk! A győzelem éjszakája még az ünneplésé volt, de mától ú
j feladatok és még több munka vár ránk, hogy Magyarország még szebb, még jobb, még élhetőbb hely legyen. Ezzel Hazánknak, a jövő nemzedékeknek és saját magunknak is egyaránt tartozunk.
Arra hívok és kérek minden jószándékú, igaz magyar embert, szegődjünk munkatársnak ebben a hatalmas munkában Orbán Viktor és következő kormánya mellé! Rám számíthat, Miniszterelnök Úr!

bővebben »

FEL, GYŐZELEMRE! - CSAK A FIDESZ!

2014. április 04.
FEL, GYŐZELEMRE! - CSAK A FIDESZ!

AZ ESÉLYT BE IS KELL VÁLTANI! MAGYARORSZÁG SZÁMÍT RÁNK!


A választást csak április 6-án lehet megnyerni. Csak akkor nyerhetjük meg, ha mindannyian elmegyünk szavazni, akik a FIDESZ-KDNP győzelmét szeretnék, és csak akkor nyerhetjük meg, ha mindkét szavazatunkat a FIDESZ-KDNP egyéni jelöltjére és a FIDESZ-KDNP listájára adjuk.

 

bővebben »

Parlamenti választás - 2014

2014. március 26.
Parlamenti választás - 2014

 

Az egység napja – a Választás ünnepe

 

A Választás, így nagybetűvel, mindig a demokrácia legnagyobb ünnepe. Ekkor minden, a hazájáért – és saját maga sorsának jobbításáért is – felelősen gondolkodó választópolgárnak lehetősége van szavazatával beleszólnia az ország – és benne a saját – sorsának alakításába. Minden választónak lehetősége van, hogy azt a politikai erőt támogassa, amely a meggyőződése szerint az ország előrehaladása, fejlődése szempontjából a legjobb módszereket, legjobb utakat kínálja. A Választók közössége által ezen a napon hozott döntés hosszú időre – de legalábbis négy évre – meghatározza mindannyiunk életét. Ezért négyévente a választás napja a legfontosabb napok egyike a naptárban. Legközelebb ez az ünnep 2014. április 6-án lesz.

Arra kérek mindenkit, vegyen részt ennek a napnak a megünneplésében, vagyis legyen ott az urnáknál és adja le szavazatát az „egység napján”! Én egészen biztosan ott leszek.


Szerintem Magyarország boldogulását és hosszú távú érdekeit elősegítő – és hozzáteszem, sikeres – politikát a FIDESZ-KDNP pártszövetség folytat. Ezért – nem titkolom – mind listás, mind egyéni választókerületi jelöltre leadható szavazatommal a FIDESZ-KDNP listáját és képviselőjelöltjét fogom támogatni. Erre a cselekedetre hívok fel mindenkit, aki előző és majd lentebb következő gondolataimmal egyetért! Szavazzunk a folytatásra! Tegyük ezt együtt, mindannyian, ne legyünk kényelmesek! Mert nem elég vezetni a néha csalóka közvélemény-kutatások elméleti eredménylistáit. Ez ugyanis hamis biztonságérzetbe ringathat. A választást kell megnyerni, méghozzá a gyakorlatban!

bővebben »

„A leendő kabinet az ország háromharmadát fogja képviselni”

2010. április 28.
„A leendő kabinet az ország háromharmadát fogja képviselni”

Orbán Viktort, a Fidesz-KDNP-szövetség miniszterelnök-jelöltjét fogja kormányfőnek jelölni Sólyom László köztársasági elnök az Országgyűlés alakuló ülésén. Az államfő Orbán Viktorral folytatott megbeszélést követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a választásokat egy sor fontos és szép esemény követi, és az összes ilyen esemény a demokrácia ünnepe. A Fidesz-KDNP-szövetség miniszterelnök-jelöltje elsőként a köztársasági elnöknek, mondott köszönetet, amiért magához kérette és felkérte a kormányalakítási tárgyalások megkezdésére. Orbán Viktor hangsúlyozta: a leendő kormány Magyarország háromharmadát fogja szolgálni munkájával.

bővebben »

Ez a győzelem Magyarországé!

2010. április 12.
Ez a győzelem Magyarországé!


Soha ennyien nem dolgoztak, nem szorítottak, nem imádkoztak ennyit a közös sikerért - fogalmazta meg köszönetét Orbán Viktor a választások éjszakáján a budapesti Vörösmarty téren a párt szimpatizánsai ezreinek jelenlétében, hozzátéve, "köszönöm a határon innen és túl élő nemzettársainknak", gratulálva a "történelmi eredményhez".

bővebben »

KÁRRÁT-MEDENCEI ÖKUMENIKUS EMLÉKÜNNEPÉLY MAROSVÁSÁRHELYEN

2010. április 11.
KÁRRÁT-MEDENCEI ÖKUMENIKUS EMLÉKÜNNEPÉLY MAROSVÁSÁRHELYEN

A húsz éve történt marosvásárhelyi pogromkísérletre emlékező, A Szeretet Márciusa elnevezésű kétnapos rendezvénysorozat záróeseményeként került sor a II. Kárpát-Medencei Ökumenikus Emlékünnepélyre 2010. március 20-án a Vártemplomban. A Kárpát-medencei magyar történelmi egyházak képviselői első ízben tavaly augusztusban gyűltek össze a szegedi Dómban, hogy felemeljék szavukat a felvidéki magyarok védelmében. Ez alkalommal a marosvásárhelyi Fekete Március áldozataira emlékeztek, és a krisztusi szeretet útját hirdetve előremutató módon a megbékélésért imádkoztak.

 

bővebben »

A szeretet márciusa

2010. április 11.
A szeretet márciusa

Közös Múlt, Közös Jövő - Otthon Európában címmel március 20-án nemzetközi konferenciát tartottak Marosvásárhelyen, melyre Dr. Suba László alpolgármester, a vámospércsi KDNP szervezet elnöke is meghívást kapott. A tudományos értekezésen részt vett - többek között - Tőkés László püspök, EP-képviselő, Smaranda Enache, a Pro Europa Liga társelnöke, Dr. Kincses Előd ügyvéd, Balog Zoltán a Magyar Országgyűlés Emberjogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottságának elnöke, Dr. Mikola István, volt egészségügyi miniszter.  A program annak a három napos megemlékezésnek a részét képezte, melyet a marosvásárhelyi Fekete Március 20. évfordulója alkalmából szerveztek. 

bővebben »

A történelmi egyházak szerepvállalása 1848-ban - Tudományos konferencia Szegeden

2010. április 11.
A történelmi egyházak szerepvállalása 1848-ban - Tudományos konferencia Szegeden

„A történelmi egyházak és az 1848/49-es forradalom” címmel konferenciát tartottak március 18-án a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán. A Nemzeti Fórum Egyesület Csongrád Megyei Szervezete és a KDNP Barankovics Izraelita Műhely által szervezett tudományos tanácskozáson - többek között - Dr. Mikola István országgyűlési képviselő, Dr. Bona Gábor egyetemi tanár, hadtörténész, Weisz Péter az Izraelita Műhely elnöke előadását hallhatták az érdeklődők. A konferencián, a Barankovics Műhely titkára, Dr. Suba László is jelen volt.

bővebben »

Mindenki változást akar

2010. március 13.
Mindenki változást akar

Orbán Viktor szerint ma jóformán mindenki egyet akar Magyarországon: változást. A Fidesz elnöke pártja pénteken nyilvánosságra hozott választási programjában azt írja, a munkát, az otthont, a családot, az egészséget és a rendet kell a középpontba helyezni. A politikus hangsúlyozza: a következő kabinetnek a nemzeti ügyek kormányának kell lennie.

bővebben »

Megerősítette a Fidesz szerződését a szövetségeseivel

2010. március 11.
Megerősítette a Fidesz szerződését a szövetségeseivel

Megerősítette a hét szövetségesével kötött szerződését a Fidesz az áprilisi országgyűlési választások előtt. Az aláírások után Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt mondta, ha megkapják a magyar választók támogatását, ez a szövetség képes lehet arra, hogy olyan célokat tűzzön ki az ország elé, amelyeket jó szívvel támogat Magyarország nagy többsége, és amelyek megvalósítása „alkalmassá tesz bennünket arra, hogy Magyarország nemzetközi tekintélyét is visszaszerezzük, és (…) Magyarország ismét tiszteletreméltó legyen a közép-európai térségben”. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP szövetség – kiegészülve a többi szervezettel – a magyar politikatörténet és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója.

bővebben »

Magyarországon az oktatástól kezdve a szociálpolitikáig minden változásért kiált - a KDNP III. országos konferenciája Budapesten

2010. március 01.
Magyarországon az oktatástól kezdve a szociálpolitikáig minden változásért kiált - a KDNP III. országos konferenciája Budapesten

„Nem az ember van a gazdaságért, hanem a gazdaság van az emberért” – mondta Semjén Zsolt a Kereszténydemokrata Néppárt III. országos konferenciáján. A párt elnöke hozzátette: „a kereszténydemokrata politika azért kiszámítható, mert a természet törvényein alapul, nem pedig szembe megy azokkal”. A tanácskozáson a KDNP vámospércsi szervezetét Dr. Suba László képviselte.

bővebben »

Választás 2010 – Most valóban itt van az idő!

2010. március 01.
Választás 2010 – Most valóban itt van az idő!

Beszélgetés Dr. Suba Lászlóval, Vámospércs alpolgármesterével, a közelgő parlamenti választások apropóján

bővebben »

Megidézett temesvári forradalom

2010. február 28.
Megidézett temesvári forradalom

Archív

 „Küzdelem és építés – Temesvár,1989 – Húsz éves a rendszerváltozás” címen, a romániai forradalom kitörésének évfordulóján rendeztek ünnepi fórumot Temesváron. A rendezvényen – ahová Dr. Suba László is meghívást kapott – előadást tartott Orbán Viktor, a FIDESZ elnöke is. A fórum után a temesvári operaházban megtartott díszelőadás kezdetén vehette át Tőkés László európai parlamenti képviselő a legmagasabb román állami kitüntetést, a Románia Csillaga Érdemrend lovagi fokozatát.

bővebben »

December 5-e évfordulóján - Megemlékezés a "lelki Trianonról" Nagyváradon

2010. február 27.
December 5-e évfordulóján - Megemlékezés a "lelki Trianonról" Nagyváradon

Archív

2009. december 5-én "Egy a nemzet" címmel rendezett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Tőkés László európai parlamenti képviselő irodája a szégyenletes emlékű 2004. december 5-ei népszavazás ötödik évfordulója alkalmából megemlékező találkozót. A rendezvényen és az azt követő szűkebb körű találkozón Tőkés László meghívására részt vett Dr. Suba László is. 

bővebben »

Megalakult a KDNP Vámospércsi Szervezete

2010. február 22.
Megalakult a KDNP Vámospércsi Szervezete

Vámospércsen is megalakult a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete, amelynek elnöke Dr. Suba László lett.

bővebben »

Igen a vizitdíj eltörlésére

2010. február 17.
Igen a vizitdíj eltörlésére

Archív
Echotv – Napi aktuális 2008. 02. 26.


Téma: Igen a vizitdíj eltörlésére
Vendég: Dr. Suba László háziorvos, Vámospércs Város alpolgármestere(Fidesz)

 

bővebben »

Népszavazás: nem maradhatunk tétlenek

2010. február 17.
Népszavazás: nem maradhatunk tétlenek

Archív

Beszélgetés dr. Suba László alpolgármesterrel, háziorvossal

 

Népszavazás előtt állunk, március 9-én fogunk az urnákhoz járulni, hogy a bennünket égetően érintő kérdésekben állást foglaljunk. A népszavazás főbb kérdéseiről dr. Suba László háziorvost, alpolgármestert kérdeztük.

 

bővebben »

Titkos paktumok zárt ajtók mögött

2010. február 17.
Titkos paktumok zárt ajtók mögött

Archív


-avagy, mit ígér Horváth Ágnes a polgármestereknek, házi orvosoknak-
Sajtótájékoztató
Helye: Debrecen, Fidesz Székház
Ideje:  2008.február 08. 11.óra

A sajtótájékoztatót tartja: Tasó László, országgyűlési képviselő és Dr. Suba László háziorvos, Vámospércs alpolgármestere

                                  

                                  

bővebben »

Nem engedünk a 48-ból!

2010. február 17.
Nem engedünk a 48-ból!

Archív

     Akik naponta rajta járunk, valamennyien tudjuk, hogy milyen katasztrofális állapotban van a Vámospércs központját átszelő 48-as főút, amelyen ráadásul hatalmas az átmenő forgalom, kamionok és külföldi személyautók ezrei veszélyeztetik naponta városunk lakóinak életét.

bővebben »

Újra városunkban járt az EBESZ

2010. február 17.
Újra városunkban járt az EBESZ

Archív

A kitörés lehetősége a szegénységből a szorgalmas tanulás lehet

Az idén már második alkalommal járt városunkban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet. A delegáció látogatásának célja, hogy felmérje a magyarországi roma kisebbség helyzetét.

bővebben »

Nemzeti összefogással - van kiút!

2010. február 17.
Nemzeti összefogással - van kiút!

Archív

A Barankovics István Konzervatív Izraelita Műhely és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közösen szervezett „Felekezeteken átívelő összefogás egy élhetőbb Magyarországért” című fórumának adott helyet 2009. október 16-án a megyeháza. A rendhagyó ülésen egyházi vezetők, politikusok és civilek tanácskoztak.

bővebben »

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) üzenete a választások elé

2010. február 17.
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) üzenete a választások elé

Civil radikalizmus párt radikalizmus helyett

bővebben »

Magyarországon az oktatástól kezdve a szociálpolitikáig minden változásért kiált - a KDNP III. országos konferenciája Budapesten

2010. március 01.

Magyarországon az oktatástól kezdve a szociálpolitikáig minden változásért kiált - a KDNP III. országos konferenciája Budapesten

Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere köszöntőjében úgy fogalmazott, "a kereszténydemokrácia a polgári politika gerincét adja Magyarországon. A kereszténydemokrata eszmeiség nem ellensége a fejlődésnek, s Magyarországon is sikeres lehet, mert nem mindent a piacnak rendel alá” - tette hozzá.
  
Kitért arra is, hogy úgy tűnik, „a szolidaritás és a testvériség kiveszett” a mai kormányzati politikából, de a „mi politikánkból nem tűnt el”. A kerületben megvalósított fejlesztések a sikeres Fidesz-KDNP-együttműködés nélkül nem jóhettek volna létre.
Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a párt III. országos konferenciáján adócsökkentést szorgalmazott a magyar vállalkozások életben maradásáért. A KDNP elnöke kijelentette: a neoliberálisok által vallott adóemelésről és megszorító csomagokról bebizonyosodott, hogy csak válságot teremtenek, s nem kivezető utat jelentenek.
A pártelnök hangsúlyozta: ma egy  magyar vállalkozás előtt három út áll: vagy csődbe megy, vagy a feketegazdaságban folytatja tevékenységét, vagy Pozsonyba települ át és ott fizeti az adót.
   
Semjén Zsolt gazdaságpolitikájuk alapelemeként említette az adócsökkentés mellett, hogy nem szabad a lakosságot megsarcolni. Ez nemcsak erkölcsileg elfogadhatatlan, hanem a gazdasági növekedés ellen is hat – jegyezte meg.
   
Kifejtette: a gazdasági növekedés beindításáért arra van szükség, hogy a különböző kedvezményeket ne a külföldi vállalkozások kapják, hanem a magyar kis- és középvállalkozások. Hozzáfűzte: ma a multinacionális cégek a magyar adófizetők pénzéből olyan kedvezményeket élveznek, melyekről a hazai vállalkozások talán még álmodni sem mernek.
A multik különböző transzferekkel talicskával tolják ki a pénzt az országból, s miközben a gazdaság nagy részét birtokolják, addig a munkavállalóknak csak a töredékét foglalkoztatják.
   
Semjén Zsolt szerint a neoliberálisok olyan gazdaságpolitikát folytatnak, amelynek lényege, hogy az ember van a pénzügypolitikáért. Ezzel szemben a kereszténydemokrata szociális piacgazdaság alapja, hogy a gazdaság- és pénzügypolitika van az emberekért, hogy az ő életüket javítsa – mondta.
   
   
Hoffmann Rózsa szerint nem lehet tovább vinni az „agyontoldozott-foltozott” közoktatási és felsőoktatási törvényeket, új oktatási jogszabályok megalkotására van szükség. Ez azért is fontos lenne, mert mára a nagyon sok, szinte követhetetlen módosítás következtében, elveszett „a jogbiztonság, a kapaszkodó” – fejtette ki.
  
A Kereszténydemokrata politikus rámutatott: az iskolában meg kell erősíteni a nevelést, amelynek „a testre, lélekre, szellemre és erkölcsre” kell irányulnia.
   
Hoffmann Rózsa álláspontja szerint a mai oktatáspolitika hajlamos elfeledkezni a művészetoktatásról és a sportról. Több olyan intézkedést hoztak ugyanakkor az elmúlt években, amelyekkel az iskolai életet elviselhetetlenné tették.
   
A szakpolitikus kitért arra is, hogy olyan nemzeti alaptantervet adtak ki 2003-ban, amely minimális ismeretanyagot sem rögzít, csupán a kompetenciákat. Olyan érettségi rendszert vezettek be – a közoktatás jeles képviselőinek tiltakozása ellenére – amely radikálisan csökkentette a tudást. Az oktatásirányítás megtépázta a pedagógusok tekintélyét, beavatkozott a pedagógusok szakmai munkájába, azt üzenve, nem értenek a dolgukhoz – sorolta.
    Romokban hever a felsőoktatás is, színvonala messze elmarad attól, amit korábban elért –jelentette ki.
   
Nagy Kálmán, a KDNP egészségpolitikusa közölte: vissza kell hozni azt a szemléletet, melyben a beteg érdeke, és lehető legmagasabb színvonalú ellátása az elsődleges. Orvoslást nem lehet soha a beteget figyelmen kívül hagyva végezni – tette hozzá. Hangsúlyozta, olyan helyzetbe kell hozni az egészségügyet, hogy képes legyen feladatát ellátni. Azt ígérte, hogy helyreállítják az orvosok önbecsülését és stabilizálják az ellátást. Összegzése szerint az elmúlt éveket az ember és betegellenes egészségpolitika jellemezte.
   
Hargitai János, a KDNP gazdasági szakpolitikusa szerint ma Magyarországnak nincs gazdasági szuverenitása, a Nemzetközi Valutaalap és külföldi pénzintézetek diktálják, milyen gazdaságpolitikát kell folytatni. Hangsúlyozta: a politikai váltás nagyobb gazdasági mozgásteret biztosít majd Magyarországnak. A kereszténydemokrata politikus áttekinthetőbb önkormányzati rendszert szorgalmazott, mint megjegyezte, az önkormányzati bürokrácia leépítésével jelentős megtakarításokat lehetne érni. Álláspontja szerint a nagyvárosokban, megyékben, és a fővárosban felére lehet csökkenteni a képviselők létszámát.
   
Nem azon kell szerinte gondolkodni, sok vagy kevés az önkormányzat jelenleg – ha megtakarításokat akarnak keresni, nem a kistelepülések autonómiáját kell felszámolni –mondta a politikus. Hargitai János teljesen irracionálisnak nevezte, hogy ma nincs olyan önkormányzat, amely képes lenne érdemi területi feladatait ellátni. Mint mondta: a megyei önkormányzatok csak jogi értelemben léteznek, ugyanis a megyei szintű feladatok elvégzéséhez valós eszközei nincsenek. Kiemelte: kormányzati pozícióban szükség lesz a kistérségi, területfejlesztési rendszer újragondolására is.
  
Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője szerint olyan szolidáris szociálpolitikára van szükség, amely nemcsak ad, de el is vár.
   
Mint mondta: a legszegényebbekért és a középosztály tagjaiért egyaránt tenni kell.
„Tűzoltásként” el kell törölni a természetbeni adományok áfáját, amit az MSZP a legszegényebbek rovására vezetett be. Segíteni kell a lakhatás megőrzését, hatékony, és kellő ideig védelmet nyújtó családi csődvédelemre van szükség – mutatott rá a KDNP szakpolitikusa.
   
Soltész Miklós a Kereszténydemokrata Néppárt egyik legfontosabb céljaként fogalmazta meg a családi adózás lehetőségének megteremtését. „Nem lehet egyenlő a gyermek vállalása a szegénység vállalásával” – jelentette  ki, hozzátéve hosszú távon kiszámítható családpolitikára van szükség.
   
A kormányzati pozícióban lévők semmit nem értenek abból, amit az országnak okoztak – hangsúlyozta a politikus, „szégyenletes, amit tettek az elmúlt nyolc évben” – fűzte hozzá. A példákat sorolva elmondta: a segélyből szerzett jövedelmet felemelték a munkából szerzett jövedelem szintjére, szétverték az otthonteremtési rendszert, a családi adókedvezményt teljes mértékben kiüresítették, a cigányság felzárkóztatására indított programokat teljesen tönkretették.
   
Másfélszeresére nőtt a gyermektelenek aránya 25-29 évesek körében, a házasságkötések száma is csökkent, míg az abortuszok száma még mindig magas, 44 ezer évente, miközben tavaly 34 ezerrel csökkent a népesség. Harmadik éve nem nő az öregségi nyugdíjminimum, s így más ehhez kötődő segély sem emelkedik. 2006 óta szociális normatívák reálértéken 10 százalékkal csökkentek – idézte fel az MSZP-kormányok bűnlajstromát,. Soltész Miklós cinikus arcátlanságnak nevezte, hogy a szocialisták kampányukban azzal büszkélkednek, hogy az általuk előidézett szociális krízisre, alapítottak egy krízisalapot.


forrás: MTI, kdnp.hu