Parlamenti választás 2014

2014. április 07.
Parlamenti választás 2014

GYŐZELEM!

Emlékszem, amikor Orbán Viktor miniszterelnök úr bemutatta a kormány tagjait 2010-ben, beleszagolt a levegőbe, majd így kezdte a sajtótájékoztatót: "Még a Nap is másképpen süt!"
Ha most kinézek az ablakon és beleszimatolok a levegőbe, ugyanazt a friss, tavaszi illatot érzem és a napfény ugyanúgy játszik a kert fái között, mint akkor.
Győztünk! A győzelem éjszakája még az ünneplésé volt, de mától ú
j feladatok és még több munka vár ránk, hogy Magyarország még szebb, még jobb, még élhetőbb hely legyen. Ezzel Hazánknak, a jövő nemzedékeknek és saját magunknak is egyaránt tartozunk.
Arra hívok és kérek minden jószándékú, igaz magyar embert, szegődjünk munkatársnak ebben a hatalmas munkában Orbán Viktor és következő kormánya mellé! Rám számíthat, Miniszterelnök Úr!

bővebben »

FEL, GYŐZELEMRE! - CSAK A FIDESZ!

2014. április 04.
FEL, GYŐZELEMRE! - CSAK A FIDESZ!

AZ ESÉLYT BE IS KELL VÁLTANI! MAGYARORSZÁG SZÁMÍT RÁNK!


A választást csak április 6-án lehet megnyerni. Csak akkor nyerhetjük meg, ha mindannyian elmegyünk szavazni, akik a FIDESZ-KDNP győzelmét szeretnék, és csak akkor nyerhetjük meg, ha mindkét szavazatunkat a FIDESZ-KDNP egyéni jelöltjére és a FIDESZ-KDNP listájára adjuk.

 

bővebben »

Parlamenti választás - 2014

2014. március 26.
Parlamenti választás - 2014

 

Az egység napja – a Választás ünnepe

 

A Választás, így nagybetűvel, mindig a demokrácia legnagyobb ünnepe. Ekkor minden, a hazájáért – és saját maga sorsának jobbításáért is – felelősen gondolkodó választópolgárnak lehetősége van szavazatával beleszólnia az ország – és benne a saját – sorsának alakításába. Minden választónak lehetősége van, hogy azt a politikai erőt támogassa, amely a meggyőződése szerint az ország előrehaladása, fejlődése szempontjából a legjobb módszereket, legjobb utakat kínálja. A Választók közössége által ezen a napon hozott döntés hosszú időre – de legalábbis négy évre – meghatározza mindannyiunk életét. Ezért négyévente a választás napja a legfontosabb napok egyike a naptárban. Legközelebb ez az ünnep 2014. április 6-án lesz.

Arra kérek mindenkit, vegyen részt ennek a napnak a megünneplésében, vagyis legyen ott az urnáknál és adja le szavazatát az „egység napján”! Én egészen biztosan ott leszek.


Szerintem Magyarország boldogulását és hosszú távú érdekeit elősegítő – és hozzáteszem, sikeres – politikát a FIDESZ-KDNP pártszövetség folytat. Ezért – nem titkolom – mind listás, mind egyéni választókerületi jelöltre leadható szavazatommal a FIDESZ-KDNP listáját és képviselőjelöltjét fogom támogatni. Erre a cselekedetre hívok fel mindenkit, aki előző és majd lentebb következő gondolataimmal egyetért! Szavazzunk a folytatásra! Tegyük ezt együtt, mindannyian, ne legyünk kényelmesek! Mert nem elég vezetni a néha csalóka közvélemény-kutatások elméleti eredménylistáit. Ez ugyanis hamis biztonságérzetbe ringathat. A választást kell megnyerni, méghozzá a gyakorlatban!

bővebben »

„A leendő kabinet az ország háromharmadát fogja képviselni”

2010. április 28.
„A leendő kabinet az ország háromharmadát fogja képviselni”

Orbán Viktort, a Fidesz-KDNP-szövetség miniszterelnök-jelöltjét fogja kormányfőnek jelölni Sólyom László köztársasági elnök az Országgyűlés alakuló ülésén. Az államfő Orbán Viktorral folytatott megbeszélést követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a választásokat egy sor fontos és szép esemény követi, és az összes ilyen esemény a demokrácia ünnepe. A Fidesz-KDNP-szövetség miniszterelnök-jelöltje elsőként a köztársasági elnöknek, mondott köszönetet, amiért magához kérette és felkérte a kormányalakítási tárgyalások megkezdésére. Orbán Viktor hangsúlyozta: a leendő kormány Magyarország háromharmadát fogja szolgálni munkájával.

bővebben »

Ez a győzelem Magyarországé!

2010. április 12.
Ez a győzelem Magyarországé!


Soha ennyien nem dolgoztak, nem szorítottak, nem imádkoztak ennyit a közös sikerért - fogalmazta meg köszönetét Orbán Viktor a választások éjszakáján a budapesti Vörösmarty téren a párt szimpatizánsai ezreinek jelenlétében, hozzátéve, "köszönöm a határon innen és túl élő nemzettársainknak", gratulálva a "történelmi eredményhez".

bővebben »

KÁRRÁT-MEDENCEI ÖKUMENIKUS EMLÉKÜNNEPÉLY MAROSVÁSÁRHELYEN

2010. április 11.
KÁRRÁT-MEDENCEI ÖKUMENIKUS EMLÉKÜNNEPÉLY MAROSVÁSÁRHELYEN

A húsz éve történt marosvásárhelyi pogromkísérletre emlékező, A Szeretet Márciusa elnevezésű kétnapos rendezvénysorozat záróeseményeként került sor a II. Kárpát-Medencei Ökumenikus Emlékünnepélyre 2010. március 20-án a Vártemplomban. A Kárpát-medencei magyar történelmi egyházak képviselői első ízben tavaly augusztusban gyűltek össze a szegedi Dómban, hogy felemeljék szavukat a felvidéki magyarok védelmében. Ez alkalommal a marosvásárhelyi Fekete Március áldozataira emlékeztek, és a krisztusi szeretet útját hirdetve előremutató módon a megbékélésért imádkoztak.

 

bővebben »

A szeretet márciusa

2010. április 11.
A szeretet márciusa

Közös Múlt, Közös Jövő - Otthon Európában címmel március 20-án nemzetközi konferenciát tartottak Marosvásárhelyen, melyre Dr. Suba László alpolgármester, a vámospércsi KDNP szervezet elnöke is meghívást kapott. A tudományos értekezésen részt vett - többek között - Tőkés László püspök, EP-képviselő, Smaranda Enache, a Pro Europa Liga társelnöke, Dr. Kincses Előd ügyvéd, Balog Zoltán a Magyar Országgyűlés Emberjogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottságának elnöke, Dr. Mikola István, volt egészségügyi miniszter.  A program annak a három napos megemlékezésnek a részét képezte, melyet a marosvásárhelyi Fekete Március 20. évfordulója alkalmából szerveztek. 

bővebben »

A történelmi egyházak szerepvállalása 1848-ban - Tudományos konferencia Szegeden

2010. április 11.
A történelmi egyházak szerepvállalása 1848-ban - Tudományos konferencia Szegeden

„A történelmi egyházak és az 1848/49-es forradalom” címmel konferenciát tartottak március 18-án a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán. A Nemzeti Fórum Egyesület Csongrád Megyei Szervezete és a KDNP Barankovics Izraelita Műhely által szervezett tudományos tanácskozáson - többek között - Dr. Mikola István országgyűlési képviselő, Dr. Bona Gábor egyetemi tanár, hadtörténész, Weisz Péter az Izraelita Műhely elnöke előadását hallhatták az érdeklődők. A konferencián, a Barankovics Műhely titkára, Dr. Suba László is jelen volt.

bővebben »

Mindenki változást akar

2010. március 13.
Mindenki változást akar

Orbán Viktor szerint ma jóformán mindenki egyet akar Magyarországon: változást. A Fidesz elnöke pártja pénteken nyilvánosságra hozott választási programjában azt írja, a munkát, az otthont, a családot, az egészséget és a rendet kell a középpontba helyezni. A politikus hangsúlyozza: a következő kabinetnek a nemzeti ügyek kormányának kell lennie.

bővebben »

Megerősítette a Fidesz szerződését a szövetségeseivel

2010. március 11.
Megerősítette a Fidesz szerződését a szövetségeseivel

Megerősítette a hét szövetségesével kötött szerződését a Fidesz az áprilisi országgyűlési választások előtt. Az aláírások után Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt mondta, ha megkapják a magyar választók támogatását, ez a szövetség képes lehet arra, hogy olyan célokat tűzzön ki az ország elé, amelyeket jó szívvel támogat Magyarország nagy többsége, és amelyek megvalósítása „alkalmassá tesz bennünket arra, hogy Magyarország nemzetközi tekintélyét is visszaszerezzük, és (…) Magyarország ismét tiszteletreméltó legyen a közép-európai térségben”. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP szövetség – kiegészülve a többi szervezettel – a magyar politikatörténet és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója.

bővebben »

Magyarországon az oktatástól kezdve a szociálpolitikáig minden változásért kiált - a KDNP III. országos konferenciája Budapesten

2010. március 01.
Magyarországon az oktatástól kezdve a szociálpolitikáig minden változásért kiált - a KDNP III. országos konferenciája Budapesten

„Nem az ember van a gazdaságért, hanem a gazdaság van az emberért” – mondta Semjén Zsolt a Kereszténydemokrata Néppárt III. országos konferenciáján. A párt elnöke hozzátette: „a kereszténydemokrata politika azért kiszámítható, mert a természet törvényein alapul, nem pedig szembe megy azokkal”. A tanácskozáson a KDNP vámospércsi szervezetét Dr. Suba László képviselte.

bővebben »

Választás 2010 – Most valóban itt van az idő!

2010. március 01.
Választás 2010 – Most valóban itt van az idő!

Beszélgetés Dr. Suba Lászlóval, Vámospércs alpolgármesterével, a közelgő parlamenti választások apropóján

bővebben »

Megidézett temesvári forradalom

2010. február 28.
Megidézett temesvári forradalom

Archív

 „Küzdelem és építés – Temesvár,1989 – Húsz éves a rendszerváltozás” címen, a romániai forradalom kitörésének évfordulóján rendeztek ünnepi fórumot Temesváron. A rendezvényen – ahová Dr. Suba László is meghívást kapott – előadást tartott Orbán Viktor, a FIDESZ elnöke is. A fórum után a temesvári operaházban megtartott díszelőadás kezdetén vehette át Tőkés László európai parlamenti képviselő a legmagasabb román állami kitüntetést, a Románia Csillaga Érdemrend lovagi fokozatát.

bővebben »

December 5-e évfordulóján - Megemlékezés a "lelki Trianonról" Nagyváradon

2010. február 27.
December 5-e évfordulóján - Megemlékezés a "lelki Trianonról" Nagyváradon

Archív

2009. december 5-én "Egy a nemzet" címmel rendezett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Tőkés László európai parlamenti képviselő irodája a szégyenletes emlékű 2004. december 5-ei népszavazás ötödik évfordulója alkalmából megemlékező találkozót. A rendezvényen és az azt követő szűkebb körű találkozón Tőkés László meghívására részt vett Dr. Suba László is. 

bővebben »

Megalakult a KDNP Vámospércsi Szervezete

2010. február 22.
Megalakult a KDNP Vámospércsi Szervezete

Vámospércsen is megalakult a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete, amelynek elnöke Dr. Suba László lett.

bővebben »

Igen a vizitdíj eltörlésére

2010. február 17.
Igen a vizitdíj eltörlésére

Archív
Echotv – Napi aktuális 2008. 02. 26.


Téma: Igen a vizitdíj eltörlésére
Vendég: Dr. Suba László háziorvos, Vámospércs Város alpolgármestere(Fidesz)

 

bővebben »

Népszavazás: nem maradhatunk tétlenek

2010. február 17.
Népszavazás: nem maradhatunk tétlenek

Archív

Beszélgetés dr. Suba László alpolgármesterrel, háziorvossal

 

Népszavazás előtt állunk, március 9-én fogunk az urnákhoz járulni, hogy a bennünket égetően érintő kérdésekben állást foglaljunk. A népszavazás főbb kérdéseiről dr. Suba László háziorvost, alpolgármestert kérdeztük.

 

bővebben »

Titkos paktumok zárt ajtók mögött

2010. február 17.
Titkos paktumok zárt ajtók mögött

Archív


-avagy, mit ígér Horváth Ágnes a polgármestereknek, házi orvosoknak-
Sajtótájékoztató
Helye: Debrecen, Fidesz Székház
Ideje:  2008.február 08. 11.óra

A sajtótájékoztatót tartja: Tasó László, országgyűlési képviselő és Dr. Suba László háziorvos, Vámospércs alpolgármestere

                                  

                                  

bővebben »

Nem engedünk a 48-ból!

2010. február 17.
Nem engedünk a 48-ból!

Archív

     Akik naponta rajta járunk, valamennyien tudjuk, hogy milyen katasztrofális állapotban van a Vámospércs központját átszelő 48-as főút, amelyen ráadásul hatalmas az átmenő forgalom, kamionok és külföldi személyautók ezrei veszélyeztetik naponta városunk lakóinak életét.

bővebben »

Újra városunkban járt az EBESZ

2010. február 17.
Újra városunkban járt az EBESZ

Archív

A kitörés lehetősége a szegénységből a szorgalmas tanulás lehet

Az idén már második alkalommal járt városunkban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet. A delegáció látogatásának célja, hogy felmérje a magyarországi roma kisebbség helyzetét.

bővebben »

Nemzeti összefogással - van kiút!

2010. február 17.
Nemzeti összefogással - van kiút!

Archív

A Barankovics István Konzervatív Izraelita Műhely és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közösen szervezett „Felekezeteken átívelő összefogás egy élhetőbb Magyarországért” című fórumának adott helyet 2009. október 16-án a megyeháza. A rendhagyó ülésen egyházi vezetők, politikusok és civilek tanácskoztak.

bővebben »

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) üzenete a választások elé

2010. február 17.
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) üzenete a választások elé

Civil radikalizmus párt radikalizmus helyett

bővebben »

Választás 2010 – Most valóban itt van az idő!

2010. március 01.

Választás 2010 – Most valóban itt van az idő!

Beszélgetés Dr. Suba Lászlóval, Vámospércs alpolgármesterével, a közelgő parlamenti választások apropóján


- Az utóbbi időben új színfolt tűnt föl Vámospércs „politikai palettáján”. Megalakult a KDNP helyi szervezete. Miért pont most?  Miért Ön vállalt ebben szerepet?

Válaszolhatok röviden? Azért, mert ennek is most jött el az ideje. De ha bővebben szeretném elmondani, akkor kicsit távolabbról kell kezdenem a válaszadást.
A kereszténydemokrácia egész Európában ott van a polgári politizálás középpontjában, annak „szellemi forrásvidékét” adja, szilárd világnézeti pillérekre támaszkodva. A II. világháború után kereszténydemokrata elvek alapján rakták le a mai Nyugat-Európa alapjait, beleértve a gazdaságpolitika alapjait is. A történelem bebizonyította, hogy ez így sikeres és jó. Viszont az is igaz, hogy igazán jól nyugaton is csak akkor működött ez a modell, amikor az adott országnak kereszténydemokrata kormánya volt. Példának hoznám erre Németországot. Ehhez az Európához csatlakoztunk mi is az EU tagjaként.
Magyarországon a kereszténydemokrácia elveinek képviselőjeként – az egyetlen történelmi pártként, az egykori Barankovics párt utódaként – ma csak a Kereszténydemokrata Néppárt működik. Önállóan, de egy szoros és stabil szövetségi rendszer részeként, együtt a polgári-konzervatív és nemzeti erők nagy gyűjtőpártjával, a FIDESZ-szel. Ez a szövetség annyira szoros volt az elmúlt években, hogy például az országgyűlésben is frakció-szövetséget alkotott a két párt, és nem volt ez másként az önkormányzati világban sem. És például mindkét párt alapszabálya lehetővé teszi egymás tagjai számára a kettős tagságot. Ezzel a lehetőséggel éltem én is.
Rólam tudni kell, hogy a – számomra fontos – keresztény, konzervatív és polgári értékrend érvényesülésének politikai képviseletét pályám kezdetén nagy rendszerváltó pártunkban, az Antall József vezette MDF-ben láttam. Nagyrészt Miniszterelnök Úr munkásságának és személyiségének hatására kezdtem el a közügyek iránt jobban érdeklődni és azokkal mélyebben foglalkozni. Az MDF története azonban Antall József halálát követően rossz irányba kezdett fordulni – ezt a folyamatot bárki követhette a híradásokban, ezért erről nem szeretnék beszélni. Ennek a történetnek a legutolsó, tragikomikus pillanatait épp napjainkban láthatjuk. Számomra a szakítás az MDF-fel a 90-es évek végén következett be, majd rövid útkereső időszak után, a szerintem az antalli örökséget leghitelesebben képviselő, pártból szövetséggé azokban az időkben formálódó FIDESZ-hez csatlakoztam. Ezidőtájt a Kereszténydemokrata Néppárt – mint az közismert – szintén átment egy mély belső válságon. Végül – mások mellett – Varga Lászlónak és Semjén Zsoltnak köszönhetően a KDNP magára talált, megerősödött és része lett a FIDESZ vezette szövetségi rendszernek. Jellemző, hogy a ma még aktívan politizáló egykori MDF-es párttársaim messze túlnyomó része szintén ennek a szövetségi rendszernek a tagja.
Mai világunk problémáinak talán a legfőbb oka – még a gazdasági problémák egy nagy része is innen eredeztethető – a mély erkölcsi és morális válság, amibe főleg az elmúlt 8 év során kerültünk. Az ebből való kilábalás módjait firtató kérdésekre szerintem a „szellemi forrásvidéken” találhatók a megfelelő válaszok. Ezek legfontosabbika pedig úgy hangzik: Elég volt az eddigi irányból, álljunk meg és forduljunk vissza a zsákutcában. Vissza a kereszténység adta szilárd erkölcsi alapokhoz és onnan induljunk újra, a helyes irányba. Ez a visszafordulás tovább nem halasztható, mert minden szempontból a végső lezüllés közvetlen közelébe értünk.
Nos ezért jött el az ideje Vámospércsen is a helyi KDNP-szervezet megalapításának és ezért vállaltam el annak vezetését. Természetesen – és erre a kettős tagságom az egyik legfőbb garancia – a választókerületi és a helyi FIDESZ szervezettel a legszorosabb együttműködésben dolgozunk, hiszen a céljaink azonosak.

- Beszélne ezekről a célokról? Melyek a legközelebbiek?

Megállítani és visszafordítani az országot a szakadékba vezető úton és elindítani a jó irányba, ami a felemelkedéshez, egy jobb élet felé vezet. Becsülettel elvégezni ebből a munkából mindazt, ami helyben a mi feladatunk. Ezen kívül, amennyire lehetséges, belekapcsolódni a helyi szinten túlmutató feladatok megoldásába is. Egyszóval: dolgozni a változásért. Mert nem tudunk ma olyan területet mondani az országban, ami ne kiáltana változásért. Most valóban itt van az idő, változtatni kell!

- Ön a változások szellemi előkészítésébe is belekapcsolódott ...

Igen, valóban. Bár csak egy egészen picike rész az enyém ebből a hatalmas munkából.

- Mire gondol közelebbről?

Egyrészt arra, hogy Mészáros Lászlónak, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület alelnökének a felkérése alapján társszerző lehettem Weisz Péter barátommal együtt egy tanulmányban, amely a Mészáros László és Szőts Géza szerkesztésében megjelent „Harmadik évezred sorozat” egyik kötetében, az „Új államalapítás” címűben kapott helyet. Olyan szerzők írásainak társaságában, mint például – a teljesség igénye nélkül – Andrásfalvy Bertalan, Bayer Zsolt, Bogár László, Duray Miklós, Fricz Tamás, Jankovics Marcell, Makovecz Imre, Martonyi János, Stumpf István és Vizi E. Szilveszter. A kötet társszerzőjeként jelen lehettem az „Új államépítés” címmel novemberben megrendezett második kecskeméti konferencián, ahol Orbán Viktor és Mádl Ferenc is elmondta a témára vonatkozó gondolatait. Csak az érdekesség kedvéért jegyzem meg, hogy az első kecskeméti konferenciát az első Orbán-kormány megalakulása előtt rendezték meg ...
Másrészt arra gondolok, hogy magam is az egyik szervezője voltam egy olyan konferencia-sorozatnak, ahol pont az előbb említett erkölcsi és morális válságról és az ebből való kiútról tanácskoztunk, politikusok, egyházi vezetők és civil gondolkodók részvételével. A „Van kiút” sorozatról van szó, amelynek Érd, Nyíradony, Nagyvárad és Budapest után, Debrecenben volt a legutóbbi állomása az elmúlt októberben.

-    És a gyakorlatban? Mondana egy-két területet, ahol legfontosabbnak tartja a változást? Mit kellene másként csinálni?

Szinte majdnem mindent. Nem is mernék vállalkozni arra, hogy felsoroljam. Azért mégis megemlítek néhány alapvetően fontos témát.
Véleményem szerint – és tudom, hogy nem vagyok vele egyedül – csak testileg és lelkileg egészséges, szellemileg kiművelt emberekkel lehet eredményeket elérni egy talpra állítandó gazdaságban, ahol van munkahely, vagyis egészségügy, oktatás, gazdaságpolitika és ami ezekhez szervesen kapcsolódik, a szociálpolitika és a közbiztonság. Meg persze az önkormányzatok helyzete, amit mielőbb rendezni kell, mert már alapvető kötelező feladataikat is alig-alig tudják ellátni. És amit mindenképpen meg kell tenni: az elszámoltatás.
Határon túli magyar nemzettestvéreink ügye is megoldásra vár.
De nézzük részletesebben. Az utóbbi években a sorozatos pénzkivonással, értelmetlen és káros rendelkezések tömegével szinte teljesen szétverték az egészségügyet és az oktatást. Az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok tekintélye lerombolva, megbecsülésük a mélyponton. Az egészségügyi intézmények csődközelben, a várólisták egyre nőnek, az orvosok és a nővérek tömegével vállalnak munkát inkább külföldön, vagy elhagyják a pályát. Az oktatási normatívák egyre csökkennek, a tanárok sokszor testi épségükben is veszélyeztetettek – emlékszünk a tanárverések elhíresült eseteire. A színvonal hanyatlik. Az oktatási törvényt csak az utolsó négy évben 36-szor módosították. Ezek a jelenségek mindenki előtt ismertek és akkor ezen szakpolitikai kérdések részleteit még nem is érintettük. Itt feltétlenül rendet kell tenni, helyre kell állítani a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók tekintélyét, erkölcsi és anyagi megbecsülését, meg kell változtatni az értelmetlen, rossz rendelkezéseket.
Tömegével mennek tönkre a kis- és középvállalkozások, a munkanélküliség soha nem látott magasságokban van. Munkahelyeket kell teremteni. Talpra kell állítani a gazdaságot. A legfontosabb az adócsökkentés, mert ez indítja be a gazdasági növekedést. Nem lehet csak állandó megszorításokkal, elvonásokkal, az emberek állandó megsarcolásával operálni, mert ezzel ugyan valamiféle pénzügyi egyensúlyt lehet teremteni, de ebből még gazdasági növekedés nem lesz. Nem szabad elfelejteni, hogy nem az ember van a gazdaságért, hanem a gazdaság van az emberért. A multik helyett a magyar vállalkozásokat, elsősorban a kis-és középvállalkozásokat kell támogatni, kedvezményekben részesíteni, mert ugyan szükségünk van a külföldi tőkére, de a magyar gazdaságnak, magyar lábakon kell állnia. Védeni kell a magyar termékeket. Meg kell védeni a magyar földet és vízvagyont, a megmaradt állami erdőket.
Nagy hiba volt, hogy a segélyek és a minimálbér szintje „összecsúszott”. Ezt meg kell szüntetni. Olyan szolidáris szociálpolitikát kell folytatni, ami nem csak ad, de el is vár valamit. Segíteni kell a lakhatás megőrzését, hatékony, és kellő ideig védelmet nyújtó családi csődvédelemre van szükség. Helyre kell állítani az otthonteremtési rendszert és be kell vezetni a családi típusú adózást. Hatékony, és a cigányság felzárkóztatását valóban segítő programokat kell kidolgozni és itt ismét nagyon fontos szerepe van az oktatásnak és a munkahelyteremtésnek.
Itt elérkeztünk a közbiztonság kérdéséhez. Rendet kell teremteni ezen a téren is. A törvényeknek mindenkire egyformán érvényesnek kell lenni, azokat mindenkinek egyformán be kell tartania és mindenkivel egyformán be kell tartatni azokat – persze nem csak az utcákon, hanem az élet minden más területén is. Ehhez viszont semmi szükség mindenféle új félkatonai szervezetekre. A rendőrséget kell megerősíteni számbelileg és anyagilag.
Az egyik legfontosabb teendő, amihez mielőbb hozzá kell kezdeni az az elszámoltatás. Van botrány, korrupciós ügy és lopás bőven, van hová nyúlni. Hangsúlyozom azonban, hogy a jogállamiság keretein belül, az érvényes jogszabályok alapján történő elszámoltatásról van szó, nem leszámolásról.
Végül egy fontos kérdésről. Vannak tisztességes, radikálisan nemzeti érzelmű, jószándékú, de talán túlságosan türelmetlen emberek, akiknek a türelmetlenségét igyekeznek kihasználni, megérthető radikalizmusukra rátelepülni akaró, felelőtlenül vagdalkozó, hangoskodó és ígérgető szélsőséges elemek. Senki ne üljön fel ezeknek. Ne feledjük, hogyha ég a ház, a tűzoltókat kell hívni, nem azt, aki a leghangosabban kiabálja, hogy tűz van.
A változásokat csak a FIDESZ-KDNP tudja beindítani és véghezvinni, mert olyan mértékű felhatalmazást, ami ehhez kell, másnak nincs valós esélye megkapni a választóktól. A másra leadott szavazat ebből a szempontból elveszett és értelmetlen.
Ezért nagyon fontos, hogy aki változtatni szeretne, mind egy szálig jöjjön el a szavazófülkékbe április 11-én és mindkét szavazatával támogassa a FIDESZ-KDNP pártszövetséget. Mert: Itt az idő!