Parlamenti választás 2014

2014. április 07.
Parlamenti választás 2014

GYŐZELEM!

Emlékszem, amikor Orbán Viktor miniszterelnök úr bemutatta a kormány tagjait 2010-ben, beleszagolt a levegőbe, majd így kezdte a sajtótájékoztatót: "Még a Nap is másképpen süt!"
Ha most kinézek az ablakon és beleszimatolok a levegőbe, ugyanazt a friss, tavaszi illatot érzem és a napfény ugyanúgy játszik a kert fái között, mint akkor.
Győztünk! A győzelem éjszakája még az ünneplésé volt, de mától ú
j feladatok és még több munka vár ránk, hogy Magyarország még szebb, még jobb, még élhetőbb hely legyen. Ezzel Hazánknak, a jövő nemzedékeknek és saját magunknak is egyaránt tartozunk.
Arra hívok és kérek minden jószándékú, igaz magyar embert, szegődjünk munkatársnak ebben a hatalmas munkában Orbán Viktor és következő kormánya mellé! Rám számíthat, Miniszterelnök Úr!

bővebben »

FEL, GYŐZELEMRE! - CSAK A FIDESZ!

2014. április 04.
FEL, GYŐZELEMRE! - CSAK A FIDESZ!

AZ ESÉLYT BE IS KELL VÁLTANI! MAGYARORSZÁG SZÁMÍT RÁNK!


A választást csak április 6-án lehet megnyerni. Csak akkor nyerhetjük meg, ha mindannyian elmegyünk szavazni, akik a FIDESZ-KDNP győzelmét szeretnék, és csak akkor nyerhetjük meg, ha mindkét szavazatunkat a FIDESZ-KDNP egyéni jelöltjére és a FIDESZ-KDNP listájára adjuk.

 

bővebben »

Parlamenti választás - 2014

2014. március 26.
Parlamenti választás - 2014

 

Az egység napja – a Választás ünnepe

 

A Választás, így nagybetűvel, mindig a demokrácia legnagyobb ünnepe. Ekkor minden, a hazájáért – és saját maga sorsának jobbításáért is – felelősen gondolkodó választópolgárnak lehetősége van szavazatával beleszólnia az ország – és benne a saját – sorsának alakításába. Minden választónak lehetősége van, hogy azt a politikai erőt támogassa, amely a meggyőződése szerint az ország előrehaladása, fejlődése szempontjából a legjobb módszereket, legjobb utakat kínálja. A Választók közössége által ezen a napon hozott döntés hosszú időre – de legalábbis négy évre – meghatározza mindannyiunk életét. Ezért négyévente a választás napja a legfontosabb napok egyike a naptárban. Legközelebb ez az ünnep 2014. április 6-án lesz.

Arra kérek mindenkit, vegyen részt ennek a napnak a megünneplésében, vagyis legyen ott az urnáknál és adja le szavazatát az „egység napján”! Én egészen biztosan ott leszek.


Szerintem Magyarország boldogulását és hosszú távú érdekeit elősegítő – és hozzáteszem, sikeres – politikát a FIDESZ-KDNP pártszövetség folytat. Ezért – nem titkolom – mind listás, mind egyéni választókerületi jelöltre leadható szavazatommal a FIDESZ-KDNP listáját és képviselőjelöltjét fogom támogatni. Erre a cselekedetre hívok fel mindenkit, aki előző és majd lentebb következő gondolataimmal egyetért! Szavazzunk a folytatásra! Tegyük ezt együtt, mindannyian, ne legyünk kényelmesek! Mert nem elég vezetni a néha csalóka közvélemény-kutatások elméleti eredménylistáit. Ez ugyanis hamis biztonságérzetbe ringathat. A választást kell megnyerni, méghozzá a gyakorlatban!

bővebben »

„A leendő kabinet az ország háromharmadát fogja képviselni”

2010. április 28.
„A leendő kabinet az ország háromharmadát fogja képviselni”

Orbán Viktort, a Fidesz-KDNP-szövetség miniszterelnök-jelöltjét fogja kormányfőnek jelölni Sólyom László köztársasági elnök az Országgyűlés alakuló ülésén. Az államfő Orbán Viktorral folytatott megbeszélést követő sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a választásokat egy sor fontos és szép esemény követi, és az összes ilyen esemény a demokrácia ünnepe. A Fidesz-KDNP-szövetség miniszterelnök-jelöltje elsőként a köztársasági elnöknek, mondott köszönetet, amiért magához kérette és felkérte a kormányalakítási tárgyalások megkezdésére. Orbán Viktor hangsúlyozta: a leendő kormány Magyarország háromharmadát fogja szolgálni munkájával.

bővebben »

Ez a győzelem Magyarországé!

2010. április 12.
Ez a győzelem Magyarországé!


Soha ennyien nem dolgoztak, nem szorítottak, nem imádkoztak ennyit a közös sikerért - fogalmazta meg köszönetét Orbán Viktor a választások éjszakáján a budapesti Vörösmarty téren a párt szimpatizánsai ezreinek jelenlétében, hozzátéve, "köszönöm a határon innen és túl élő nemzettársainknak", gratulálva a "történelmi eredményhez".

bővebben »

KÁRRÁT-MEDENCEI ÖKUMENIKUS EMLÉKÜNNEPÉLY MAROSVÁSÁRHELYEN

2010. április 11.
KÁRRÁT-MEDENCEI ÖKUMENIKUS EMLÉKÜNNEPÉLY MAROSVÁSÁRHELYEN

A húsz éve történt marosvásárhelyi pogromkísérletre emlékező, A Szeretet Márciusa elnevezésű kétnapos rendezvénysorozat záróeseményeként került sor a II. Kárpát-Medencei Ökumenikus Emlékünnepélyre 2010. március 20-án a Vártemplomban. A Kárpát-medencei magyar történelmi egyházak képviselői első ízben tavaly augusztusban gyűltek össze a szegedi Dómban, hogy felemeljék szavukat a felvidéki magyarok védelmében. Ez alkalommal a marosvásárhelyi Fekete Március áldozataira emlékeztek, és a krisztusi szeretet útját hirdetve előremutató módon a megbékélésért imádkoztak.

 

bővebben »

A szeretet márciusa

2010. április 11.
A szeretet márciusa

Közös Múlt, Közös Jövő - Otthon Európában címmel március 20-án nemzetközi konferenciát tartottak Marosvásárhelyen, melyre Dr. Suba László alpolgármester, a vámospércsi KDNP szervezet elnöke is meghívást kapott. A tudományos értekezésen részt vett - többek között - Tőkés László püspök, EP-képviselő, Smaranda Enache, a Pro Europa Liga társelnöke, Dr. Kincses Előd ügyvéd, Balog Zoltán a Magyar Országgyűlés Emberjogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottságának elnöke, Dr. Mikola István, volt egészségügyi miniszter.  A program annak a három napos megemlékezésnek a részét képezte, melyet a marosvásárhelyi Fekete Március 20. évfordulója alkalmából szerveztek. 

bővebben »

A történelmi egyházak szerepvállalása 1848-ban - Tudományos konferencia Szegeden

2010. április 11.
A történelmi egyházak szerepvállalása 1848-ban - Tudományos konferencia Szegeden

„A történelmi egyházak és az 1848/49-es forradalom” címmel konferenciát tartottak március 18-án a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán. A Nemzeti Fórum Egyesület Csongrád Megyei Szervezete és a KDNP Barankovics Izraelita Műhely által szervezett tudományos tanácskozáson - többek között - Dr. Mikola István országgyűlési képviselő, Dr. Bona Gábor egyetemi tanár, hadtörténész, Weisz Péter az Izraelita Műhely elnöke előadását hallhatták az érdeklődők. A konferencián, a Barankovics Műhely titkára, Dr. Suba László is jelen volt.

bővebben »

Mindenki változást akar

2010. március 13.
Mindenki változást akar

Orbán Viktor szerint ma jóformán mindenki egyet akar Magyarországon: változást. A Fidesz elnöke pártja pénteken nyilvánosságra hozott választási programjában azt írja, a munkát, az otthont, a családot, az egészséget és a rendet kell a középpontba helyezni. A politikus hangsúlyozza: a következő kabinetnek a nemzeti ügyek kormányának kell lennie.

bővebben »

Megerősítette a Fidesz szerződését a szövetségeseivel

2010. március 11.
Megerősítette a Fidesz szerződését a szövetségeseivel

Megerősítette a hét szövetségesével kötött szerződését a Fidesz az áprilisi országgyűlési választások előtt. Az aláírások után Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt mondta, ha megkapják a magyar választók támogatását, ez a szövetség képes lehet arra, hogy olyan célokat tűzzön ki az ország elé, amelyeket jó szívvel támogat Magyarország nagy többsége, és amelyek megvalósítása „alkalmassá tesz bennünket arra, hogy Magyarország nemzetközi tekintélyét is visszaszerezzük, és (…) Magyarország ismét tiszteletreméltó legyen a közép-európai térségben”. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP szövetség – kiegészülve a többi szervezettel – a magyar politikatörténet és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója.

bővebben »

Magyarországon az oktatástól kezdve a szociálpolitikáig minden változásért kiált - a KDNP III. országos konferenciája Budapesten

2010. március 01.
Magyarországon az oktatástól kezdve a szociálpolitikáig minden változásért kiált - a KDNP III. országos konferenciája Budapesten

„Nem az ember van a gazdaságért, hanem a gazdaság van az emberért” – mondta Semjén Zsolt a Kereszténydemokrata Néppárt III. országos konferenciáján. A párt elnöke hozzátette: „a kereszténydemokrata politika azért kiszámítható, mert a természet törvényein alapul, nem pedig szembe megy azokkal”. A tanácskozáson a KDNP vámospércsi szervezetét Dr. Suba László képviselte.

bővebben »

Választás 2010 – Most valóban itt van az idő!

2010. március 01.
Választás 2010 – Most valóban itt van az idő!

Beszélgetés Dr. Suba Lászlóval, Vámospércs alpolgármesterével, a közelgő parlamenti választások apropóján

bővebben »

Megidézett temesvári forradalom

2010. február 28.
Megidézett temesvári forradalom

Archív

 „Küzdelem és építés – Temesvár,1989 – Húsz éves a rendszerváltozás” címen, a romániai forradalom kitörésének évfordulóján rendeztek ünnepi fórumot Temesváron. A rendezvényen – ahová Dr. Suba László is meghívást kapott – előadást tartott Orbán Viktor, a FIDESZ elnöke is. A fórum után a temesvári operaházban megtartott díszelőadás kezdetén vehette át Tőkés László európai parlamenti képviselő a legmagasabb román állami kitüntetést, a Románia Csillaga Érdemrend lovagi fokozatát.

bővebben »

December 5-e évfordulóján - Megemlékezés a "lelki Trianonról" Nagyváradon

2010. február 27.
December 5-e évfordulóján - Megemlékezés a "lelki Trianonról" Nagyváradon

Archív

2009. december 5-én "Egy a nemzet" címmel rendezett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Tőkés László európai parlamenti képviselő irodája a szégyenletes emlékű 2004. december 5-ei népszavazás ötödik évfordulója alkalmából megemlékező találkozót. A rendezvényen és az azt követő szűkebb körű találkozón Tőkés László meghívására részt vett Dr. Suba László is. 

bővebben »

Megalakult a KDNP Vámospércsi Szervezete

2010. február 22.
Megalakult a KDNP Vámospércsi Szervezete

Vámospércsen is megalakult a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete, amelynek elnöke Dr. Suba László lett.

bővebben »

Igen a vizitdíj eltörlésére

2010. február 17.
Igen a vizitdíj eltörlésére

Archív
Echotv – Napi aktuális 2008. 02. 26.


Téma: Igen a vizitdíj eltörlésére
Vendég: Dr. Suba László háziorvos, Vámospércs Város alpolgármestere(Fidesz)

 

bővebben »

Népszavazás: nem maradhatunk tétlenek

2010. február 17.
Népszavazás: nem maradhatunk tétlenek

Archív

Beszélgetés dr. Suba László alpolgármesterrel, háziorvossal

 

Népszavazás előtt állunk, március 9-én fogunk az urnákhoz járulni, hogy a bennünket égetően érintő kérdésekben állást foglaljunk. A népszavazás főbb kérdéseiről dr. Suba László háziorvost, alpolgármestert kérdeztük.

 

bővebben »

Titkos paktumok zárt ajtók mögött

2010. február 17.
Titkos paktumok zárt ajtók mögött

Archív


-avagy, mit ígér Horváth Ágnes a polgármestereknek, házi orvosoknak-
Sajtótájékoztató
Helye: Debrecen, Fidesz Székház
Ideje:  2008.február 08. 11.óra

A sajtótájékoztatót tartja: Tasó László, országgyűlési képviselő és Dr. Suba László háziorvos, Vámospércs alpolgármestere

                                  

                                  

bővebben »

Nem engedünk a 48-ból!

2010. február 17.
Nem engedünk a 48-ból!

Archív

     Akik naponta rajta járunk, valamennyien tudjuk, hogy milyen katasztrofális állapotban van a Vámospércs központját átszelő 48-as főút, amelyen ráadásul hatalmas az átmenő forgalom, kamionok és külföldi személyautók ezrei veszélyeztetik naponta városunk lakóinak életét.

bővebben »

Újra városunkban járt az EBESZ

2010. február 17.
Újra városunkban járt az EBESZ

Archív

A kitörés lehetősége a szegénységből a szorgalmas tanulás lehet

Az idén már második alkalommal járt városunkban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet. A delegáció látogatásának célja, hogy felmérje a magyarországi roma kisebbség helyzetét.

bővebben »

Nemzeti összefogással - van kiút!

2010. február 17.
Nemzeti összefogással - van kiút!

Archív

A Barankovics István Konzervatív Izraelita Műhely és a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közösen szervezett „Felekezeteken átívelő összefogás egy élhetőbb Magyarországért” című fórumának adott helyet 2009. október 16-án a megyeháza. A rendhagyó ülésen egyházi vezetők, politikusok és civilek tanácskoztak.

bővebben »

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) üzenete a választások elé

2010. február 17.
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) üzenete a választások elé

Civil radikalizmus párt radikalizmus helyett

bővebben »

Megerősítette a Fidesz szerződését a szövetségeseivel

2010. március 11.

Megerősítette a Fidesz szerződését a szövetségeseivel

Megerősítette a hét szövetségesével kötött szerződését a Fidesz az áprilisi országgyűlési választások előtt. Az aláírások után Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt mondta, ha megkapják a magyar választók támogatását, ez a szövetség képes lehet arra, hogy olyan célokat tűzzön ki az ország elé, amelyeket jó szívvel támogat Magyarország nagy többsége, és amelyek megvalósítása „alkalmassá tesz bennünket arra, hogy Magyarország nemzetközi tekintélyét is visszaszerezzük, és (…) Magyarország ismét tiszteletreméltó legyen a közép-európai térségben”. Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP szövetség – kiegészülve a többi szervezettel – a magyar politikatörténet és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója.

A szerződést a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Nemzeti Fórum, a Magosz, a Fidelitas, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Lungo Drom, és a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja írta alá.

A Fidesz elnöke az aláírást követően emlékeztetett arra, nem ez az első alkalom, hogy megállapodást kötnek egymással. A polgári kormány időszaka alatt már formálódott a szövetség, amelyet 2006-ban rögzítettek írásos formában. Megjegyezte, a szerződés elköteleződés, „mi a magunk részéről, akik aláírtuk ezt a szerződést elköteleztük magunkat bizonyos nemzeti ügyek végrehajtása mellett” – mondta. A megállapodásnak öt ilyen pont jelenti az alapját, úgymint a gazdaság talpra állítása munkahelyek teremtése révén, az egészségügy megmentése. Céljuk továbbá, hogy újra rend és közbiztonság legyen, megteremtsék a szociális biztonságot, illetve helyreállítsák a demokratikus normákat.

A Fidesz elnöke aláhúzta, úgy látják, Magyarország csak akkor tudja legyőzni a mostani bajait, akkor lehet ismét erős, ha olyan közösséggé válik, amelynek vannak nemzeti ügyei. Mint felhívta a figyelmet, a lezárni kívánt korszak ismérve, hogy ilyenekkel az nem rendelkezett. A kormányzást magán-, és üzleti érdekek szolgálatába állították.

Hozzátette ugyanakkor, csak ez a nyolc szervezet, csak ez a szerződés önmagában nem elég az ország sikeressé tételéhez, mert szükség van minden egyes választópolgárra. Elmondta, amennyiben megkapják a magyar választók támogatását és bizalmát, a szövetség képes és alkalmas lehet arra, hogy olyan célokat tűzzön ki az ország elé, amelyeket jó szívvel támogat Magyarország nagy többsége, és amelyek megvalósítása „alkalmassá tesz bennünket arra, hogy Magyarország nemzetközi tekintélyét is visszaszerezzük, és Magyarország ismét tiszteletreméltó legyen a közép-európai térségben”.

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a sajtónyilatkozatok után az MTI-nek elmondta: ez a széles szövetség lehetővé teszi, hogy a különböző hangsúlyokat megőrizzék, mégis megteremtsék a szükséges egységet, és elérjék a magyar választók meghatározó többségét.
 
Hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP szövetség – kiegészülve a többi szervezettel – a magyar politikatörténet és az Európai Unió történetének legsikeresebb politikai konstrukciója, az unió történetében nincs precedens arra, hogy egy politikai konstrukció stabilan az abszolút többség felett legyen, márpedig jelen pillanatban a közvélemény-kutatások szerint az abszolút többség felett állnak.
   
Hozzátette: a szövetséghez a KDNP a kereszténydemokrata szemléletet adja; a párt „a Szent István-i, keresztény örökség letéteményese”. A szövetség céljai közül speciálisan KDNP-s programpontnak nevezte a demográfiai kérdések előtérbe helyezését és a családi adózás lehetőségének megteremtését.

Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke arról beszélt, hogy az elmúlt nyolc év kormányzati országrombolása után arra kell szövetkezni, hogy ha van akarat, legyen erő is eltakarítani a romokat.
   
„Új korszakot kell nyitni!” – hangsúlyozta a szövetségesek nevében a politikus, aki szerint „véget kell vetni annak, hogy néhány ezer gátlástalan karrierlovag, seftelő, hivatásos bandita és politikai bűnöző terrorizáljon tízmillió magyar állampolgárt”.
   
Szerinte jövőt ígérő, reális programot, kormányképes erőt csak ez a szövetség kínál.

A KDNP, a Fidelitas, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Lungo Drom, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja, valamint a Nemzeti Fórum.vezetői a Gellért Szállóban az aláírások után tartott sajtónyilatkozat alatt – amelyet Orbán Viktor és Lezsák Sándor mondott – tíz nemzeti színű zászló előtt sorakoztak fel.


SZÖVETSÉGI SZERZŐDÉS A NEMZETI ÚJJÁÉPÍTÉSÉRT

A magyar nemzet 1990-ben újra saját kezébe vehette sorsát, s a rendszerváltoztatással megkezdhette mindazon történelmi hátrányok ledolgozását, amelyeket a kommunizmus rendszere az ország keresztény, európai, polgári társadalomfejlődési pályáról való letérésével okozott, illetve a végletekig növelt.

A rendszerváltoztatás első három kormányzati és országgyűlési ciklusában Magyarország sikeresnek ígérkező erőfeszítéseket tett a demokrácia, a jogállam, a szociális piacgazdaság kiépítésében, az euro-atlanti integráció megvalósításában, a polgári társadalom helyreállításában, az ország polgári értelmiségének az európai átlagszinthez történő felzárkóztatásában.

A 2002. évi országgyűlési választások eredményeképpen az MSZP-SZDSZ kormánykoalíció egy növekedő gazdasági teljesítményre képes, stabil költségvetéssel, csökkenő munkanélküliséggel, inflációval és adósságteherrel bíró, nemzetközi tekintéllyel rendelkező, jövőjére bizakodóan tekintő országot vehetett át azzal az eséllyel, hogy - lezárva a rendszerváltoztatás szükségszerű nélkülözésekkel, megpróbáltatásokkal, nehézségekkel, erőfeszítésekkel is járó korszakát - végleg megerősítve hazánkat az új, európai társadalomfejlődési pályán, a gyarapodás, megerősödés tartós korszakát nyissa meg.

A szocialista-szabaddemokrata kormányzatok azonban a közjó szolgálata helyett hozzá nem értő, kapzsi és hataloméhes politikájukkal elherdálták a nemzet esélyét a felzárkózásra, felélték az emberek erőfeszítésének eredményeképpen létrejött tartalékainkat, békeidőben és demokráciában példátlan gazdasági, megélhetési, politikai és erkölcsi válságba taszították az országot.

Magyarországot újjá kell építeni, amelyhez az országnak új, a nemzet érdekei mellett elkötelezett polgári kormányzatra van szüksége, melynek létrehozatala érdekében a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Fidelitas, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Lungo Drom, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja valamint a Nemzeti Fórum (a továbbiakban: a Szövetségesek) jelen szerződéssel megerősítik a közöttük fennálló szövetséget.

A Szövetségesek egyetértésüket fejezik ki az ország előtt álló legfontosabb célkitűzéseket és feladatokat illetően, melyek szerint:

- Magyarországnak vissza kell térnie a polgári fejlődés 1990-ben megkezdett európai útjára,
- talpra kell állítani és ismét tartós fejlődési pályára kell állítani a magyar gazdaságot,
- biztosítani kell a feltételeket, hogy az országban az elkövetkező tíz esztendőben egymillió új munkahely jöhessen létre,
- helyre kell állítani a rendet az országban,
- meg kell menteni a magyar egészségügyet annak érdekében, hogy az ellátás ismét kiszámíthatóvá váljon,
- arra kell törekedni, hogy a megélhetés biztonsága és a munkán alapuló gyarapodás lehetősége minden magyar ember számára elérhető legyen,
- Magyarország polgárai személyes felelősségvállalásukkal erősíthessék a demokrácia és a jogállam működését,
- a magyar államnak vissza kell szereznie nemzetközi tekintélyét,
- minden magyar ember büszkén és félelem nélkül vállalhassa nemzeti önazonosságát.

Mindezen célok elérése érdekében a Szövetségek egyetértenek abban, hogy az általuk támogatandó következő polgári kormánynak:

- megalakulása után haladéktalanul számba kell vennie az ország valós állapotát, s dokumentálnia kell illetve nyilvánosságra kell hoznia a kormányzati átadás-átvétel szerinti állapotokat,
- meg kell határoznia az ország lerombolásáért viselendő erkölcsi-politikai felelősség érintettjeit, törvénysértések esetén meg kell kezdeni a jogi eljárásokat a jogállam szabályai szerint,
- felül kell vizsgálnia a költségvetés helyzetét, stabilizálnia az állam működését;
- a vállalkozó érdekképviseletekkel együttműködve meg kell védenie azon adó- és gazdaságpolitika tartós alapjait, amelyek növekedési pályára állítva a magyar gazdaságot csökkenthetik a munkanélküliséget,
- a közbeszerzések rendezésének átalakításával biztosítania kell a magyar vállalkozások esélyegyenlőségét, és vissza kell szorítani a korrupciót,
- radikálisan csökkennie kell a vállalkozókra és az önkormányzatokra háruló bürokratikus terheket,
- meg kell védenie a magyar termőföldet és ivóvízvagyont a spekulációtól
- erősítenie kell a vidék Magyarországának népességmegtartó képességét; le kell állítani a falvak intézményhálózatát és infrastruktúráját sorvasztó politikát,
- támogatni kell a családi mezőgazdasági vállalkozások fejlődését, a termelők bekapcsolódását termékeik feldolgozásának és értékesítésének folyamatába,
- a rendőrség erkölcsi megújításával, szakmai és anyagi megerősítésével helyre kell állítania közbiztonságot,
- bűncselekmények elkövetőivel szemben a szükséges jogszabály-módosításokkal meg kell erősíteni a törvények visszatartó erejét,
- a jogbiztonság növelése érdekében biztosítania kell az igazságszolgáltatás gyors és akadálymentes működését,
- át kell alakítani a szakképzés rendszerét,
- meg kell állítani a kisiskolák bezárását, biztosítani kell a gyermekek számára az általános iskola első négy osztályának lakóhelyükön történő elvégzését,
- vissza kell adni a pedagógus szakma tekintélyét és megbecsültségét, az iskola nevelő feladatához szükséges eszközöket és rendet kell biztosítani az iskolákban is,
- biztosítania kell, hogy az iskolarendszer minden gyermek számára megadhassa a képességeiknek megfelelő tudást a munkán alapuló boldoguláshoz,
- törekednie kell a segélyezést pótló munkaalkalmak teremtésére,
- biztosítania kell a nyugdíjak értékállóságát,
- olyan adóreformot kell kialakítania, amely az adózandó jövedelemből eltartottak számához igazodva igazságos teherviselést eredményez,

- vissza kell állítani a lakástámogatási rendszert a fiatal emberek családalapításának elősegítése érdekében,

- az önkormányzatokkal, mint tulajdonosokkal illetve az egészségügyi szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel együttműködve új alapokra kell helyeznie a magyar egészségügyi rendszer működését,

- gyors intézkedéseket kell tennie a fiatal magyar orvosok és szakdolgozók megtartása érdekében,

- törvénymódosítást kell kezdeményeznie az országgyűlés és az önkormányzati képviselőtestületek létszámának megfelezése érdekében.

A küszöbön álló országgyűlési választások megnyerése - mint a változás eső politikai előfeltétele - érdekében a Szövetségek együttműködnek az országgyűlési képviselőjelöltek kiválasztásában és a választási kampányban. Eszerint a Szövetségesek által javasolt és elfogadott jelöltek és jelöltlisták a közös jelölőszervezetei a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt. A Szövetségesek törekednek arra, hogy az együttműködés a kampány folyamán egyértelműen érzékelhetővé váljék a választópolgárok számára.

A Szövetségesek megállapodnak abban, hogy együttműködésüket az országgyűlési választások után esedékes önkormányzati választásokra való felkészülés tekintetében is fenntartják.

A Szövetségesek a minél szorosabb és hatékonyabb együttműködés érdekében törekednek a társszervezeti viszonyból fakadó szervezeti működésük összehangolására.

Budapest, 2010. március 10.

Orbán Viktor
Fidesz-Magyar Polgári Szövetség

Semjén Zsolt
Kereszténydemokrata Néppárt

Ágh Péter
Fidelitas

Farkas Flórián
Lungo Drom

Jakab István
Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége

Lezsák Sándor
Nemzeti Fórum

Szatmáry Kristóf
Vállalkozók Pártja

Turi-Kovács Béla
Kisgazda Polgári Egyesület

 

forrás: kdnp.hu, orbanviktor.hu, MTI